torsdag 29 oktober 2009

lögn, förbannad lögn, och statistik

"Stickprovsvariansen är ett väntevärdesriktigt estimat".

Så är det tydligen.
Det säger mig inte ett ruttet dugg.

Det roligaste (det enda roliga) med biologisk psykologi hittills, är att säga "place theory of pitch perception" snabbt flera gånger.

Och addititv färgblandning är en förbannad lögn.
Grön är ingen grundfärg och rött + grönt blir inte gult.

Aldrig!

6 kommentarer:

 1. Jag blir alldeles luddig av att försöka förstå det du läser om. Att du orkar! Men jag hoppas att du någonstans finner det intressant? För psykologi är roligt, vissa delar. Iallafall uppskattade jag ämnet i gymnasiet :)

  Förresten, mysteriet med mina besökare är halvt löst, tror jag. Fick en kommentar idag av en kille som berättade att han tydligen har länkat mig på sin sida, och om han är någon större människa med mycket klick så antar jag att det är därför många dök upp hos mig :P Däremot kan jag inte förstå hur det kom sig att alla slutade på en gång samtidigt, jag som är så intressant? ;) Och jag kunde inte heller klicka mig in på hans sida (sidan kan inte visas) så jag kan inte avgöra hur många besökare han verkar ha.

  SvaraRadera
 2. förbannade lögn!!! kan du dina emotionsteorier då? själv tänker jag nog skippa det kapitlet och kolla på pushing daisies hela kvällen, cause i'm worth it! btw så hämtar jag ut labbraporten imorgon efter tentan, så kan vi e om vi klarade oss....

  SvaraRadera
 3. Nu påminde du mig om att jag glömde kolla efter böcker om färglära på biblioteket. Attans.

  Jag vill också bli bitter över hur ologiska additiva färgblandningar är.

  SvaraRadera
 4. Hehe, efter fem års webbdesignande är RGB (a.k.a additiv färgblandning) hur logiskt som helst... Sen försöker jag aldrig få gul genom att blanda röd och grön färg i verkligheten, det gäller nog att särskilja begreppen lite grann.

  Apropå att särskilja begreppen. Jag åt indisk mat idag med #FF9922 som huvudsaklig färg, uppskattade jag när jag satt och tittade på den. Har jag därmed tagit hem titeln som den nördigaste du känner? :D

  SvaraRadera
 5. svar: haha underbart Alicia! min längsa kommentar någonsin tror jag! =) Jag satt och försökte komma ihåg vad jag kom ihåg från psykologi A-kursen men mindes inte riktigt helt, tack för att du gjorde det hela på det klara! Freud är en besynnerlig man. (Eller var rättare sagt). Massa skumma idéer.

  Märks att du är påläst iaf! Hoppas tentan gick bra idag! kramen! :)

  SvaraRadera
 6. Tack för att du kom idag! <3 snart blir det filmkvll tycker jag!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...