onsdag 6 januari 2010

shoe shopping

Jag tentapluggar (igen). Utvecklingspsykologi. Det innebär ungefär vad som händer från befruktning till död. Fysiskt, kognitivt, känslomässigt och socialt. Och lite till. Det är rätt träligt faktiskt.
Det handlar en del om könsskillnader, hur män och kvinnor skiljer sig åt biologiskt och på grund av stereotyper och fördomar som infriats. Men den grundläggande, huvudsakliga, slutgiltiga differensen mellan könen är inte vad som finns mellan benen eller hur hormonerna verkar – nej den ligger djupare en så, på en nivå man inte får läsa om i Development Through The Lifespan.
Min 14-åriga bror illustrerade detta imorse när han svor och skrek över att bli väckt, eller, inte över att bli väckt utan över att han måste gå upp för att åka och köpa vinterskor med pappa.
”JAG VILL INTE KÖPA SKOR, DET ÄR DET TRÅKIGASTE SOM FINNS, JAG GÅR BARFOTA!” gormade han och slog i dörren.
Hur kan manfolk inte älska skoshopping när det bidrar till så mycket kognitivt välmående, intensiva känsloströmmar och outtömliga samtalsämnen? Obegriplig.


Mitt senaste kap.

5 kommentarer:

 1. Du MÅSTE se The Human Animal. Seriöst. Du skulle gilla den. Dokumentär som ser på människan som ett djur.

  SvaraRadera
 2. Hahaha, underbart. Skorna ter sig ju väldigt bra på bild! Riktigt fotogena, måste jag säga. Fattas bara resten av alicia så blir det perfekt :D
  Vad gäller tentaplugg stämmer jag in såååååå mycket! Det här måste vara den tråkigaste kursen av alla. Det är verkligen bara att masa sig igenom, inte satsar jag på B till den här tentan! E räcker gått nog, framförallt eftersom jag ju ska ta den andra på fredag....
  Synd att vi inte ses imorgon eller så, men du kanske hinner med nått efter omtentan? eller ännu bättre, efter min sista tenta på fredag! Friheten måste firas!

  SvaraRadera
 3. sjukt snygga skor!!! vart hittade du dom?
  diggar överkastet också :D

  SvaraRadera
 4. Hahaha, du är för härlig! Det är vad jag kallar att tentaplugga - associationer till verkligheten. Det är ju då man har uppnått djup förståelse, liksom.

  ;)

  SvaraRadera
 5. Haha vad kul. Hatade också att handla skor de första sisådär 14-15 åren av mitt liv. Han lär sig nog charmen så småningom! Jag och Martin ville promenera med dig idag. Men du var i stallet. Otur, för oss.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...