måndag 22 februari 2010

jag bryr mig inte om

encoding specificity principle
context-/state-dependent memory
mood-congruent recall
phonological loop
visouspatial sketchpad
episodic buffer
central executive
pro-/retroactive interference

och alla hjärnregioner, neurotransmittorer, stresshormon, biologiska uppsättningar, kontext och miljömässiga faktorer som spelar in. För att inte tala om statistik-skit-lära.

Framför allt ställer jag, till mig själv och alla psykologer i världen, frågan varför jag inte kan memorera något av ovanstående när jag ordagrant kan citera saker som "why is that sparrow standing underneath my pancake" och "no professors allowed on the lawn" utan användning av vare sig elaborative eller maintenance rehersal.

Avslutningsvis frågar jag SL när jag behöver åka för att vara säker på att komma i tid till tentan på onsdag morgon. Ur förseningsstatistiken utläser jag att det börjar bli dags nu.

2 kommentarer:

 1. shit jag förstod inte ett ord av ovanstånede inlägg. Stackare. Tänk på att du har valt att plugga det frivilligt, så försök gräva fram intresset du en gång hade för psykologin så ska du se att det till slut fastnar!!!

  Å tack för kommentaren. Känns väldigt bra att ha ett mål så att jag har lust att jobba, det är awesome. Det känns som många åker till Australien nu för tiden, men då måste det ju vara ett fantastiskt land helt enkelt :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till snygging!
  Det kommer gå bra!
  Ses på fredag?! :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...