onsdag 11 maj 2011

happiness is a warm gun /2

Att plocka bort ljuslyktorna
slänga vitsipporna som tappade bladen för en vecka sen
lyfta ur innanfönstren
dammsuga upp vissna löv och döda flugor
pynta med skira glasvaser och nyplockade blommor
slå upp fönstren på vid gavel för första gången i vår
och spela the Heart of Saturday Night för hela grannskapet

aliciasivert alicia sivertsson fönster window glass glas vas vase blommor flowers
Från höger till vänster: Bullig skolvas från Glashyttan på Skansen, handblåst av Karin Hammar (175 kr minus personalrabatt); kanna i grönt glas, hittad på Erikshjälpen idag (25 kr); romantisk vas med förgätmigej från Läkarmissionen (25 kr); hög flaska med kork från Erikshjälpen idag (25 kr).

---

Jag förstår inte hur det, varje gång jag är ledig, kan stå "städa" på agendan utan att jag någonsin får något gjort. Idag slog jag slag i saken för första gången sen Nicklas dog. Alltså verkligen slag i saken. Städade. Det är klart att jag med ojämna mellanrum plockat upp kläderna från golvet och stuvat in dem i garderoben under de gångna månaderna, och en eller två gånger har jag dragit dammsugaren ett varv över den öppna golvytan, bytt lakan. Men idag var första gången jag tog itu med alla hörn och skrymslen, alla gömmor man måste stå på en stol för att nå upp till och allt sladdtrassel under skrivbordet.

Det känns
så himla
skönt.

rubrik ur HAPPINESS IS A WARM GUN av THE BEATLES

4 kommentarer:

 1. Ett kvarts år sedan Nicklas dog. Ett kvarts år sedan jag för sista gången träffade honom. Ett kvarts år sedan han genom mig fick sitt sista andetag. Nicklas gillade när det var städat, tänk på det, fortsätt ha det fint omkring dig.

  SvaraRadera
 2. Alicia! Var är du? Har mina mail kommit bort på någonstans på vägen?:(

  SvaraRadera
 3. Jag älskar listor. Jag älskar saker-som-gör-en-lycklig-listor. Jag älskar hur du formulerar och väljer dina lyckopunkter. De blir så speciellt Aliciaska. Och det är så väldigt fint.

  Den gillar jag skarpt din bildtext. Fantastiskt av någon enkel, men ändå speciellt genialisk anledning. Du gör det så himla bra!

  Och så vet jag inte hur jag ska försklara hur mycket dina kommentarer värmer och hur fånigt jag ler av glädje då jag läser dem. Jag skulle vilja skriva något större och mer innehållsrikt, men jag kan inte komma på något bättre än: TACK!

  SvaraRadera
 4. finns det något finare än gamla glasburkar? jag köper alltid på mig sånt på second hand! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...