lördag 6 augusti 2011

för körsbärssaft & filmisar

”Salighetssaker, det är vad Madicken kallar sånt som hon får
som är så där rent obeskrivligt underbart.”

ur MADICKEN & JUNIBACKENS PIMS av ASTRID LINDGREN, 1976


Mitt i lägerdokumentsdöden tog jag en paus och besökte den lokala Erikshjälpen. Jag kom därifrån med en handfull livsnödvändigheter:

aliciasivert alicia sivertsson glass glas saft saftglas second hand salighetssaker loppis körsbärssaft cherries flowers blommor
Egentligen tycker jag bäst om stora, tunna glas, men ibland tillhandahåller man ju en hel karaff saft och då kan man gott dricka ur lite mindre versioner. Perfekt för mammas hemkokta körsbärssaft, som man ju ändå måste spara lite på.
Annars blir det finemang att dricka whisky ur.

aliciasivert alicia sivertsson second hand salighetssaker loppis flowers blommor english porclain engelskt porslin
Förmodligen den finaste glass och jordgubbs- eller morgonfilmjölksskålen någonsin. Handgraverat engelskt porslin från Wood & Sons.

aliciasivert alicia sivertsson second hand salighetssaker loppis flowers blommor english porclain engelskt porslin wood & sons
Undersidan är lika fin den. Såna här detaljer tycker jag är vad som är viktigt i världen. Som klädda knappar i nacken och blommigt kavajfoder.

aliciasivert alicia sivertsson second hand salighetssaker loppis fairfax american blend cigaretter cigarrer cigarettes cigars burk ask plåtburk tin box vapen family arms
I juni såg jag att Nadja hittat den perfekta plåtburken. Jag älskar plåtburkar och äger redan fler än jag har användning för, men den här bara måste jag ha. Fairfax är dessutom ett av mina favoritnamn i hela världen så jag satt och grämde mig och var avundsjuk i en månad, tills jag nu alltså klev rakt på en egen. Prylfyndarfärdigheten ni vet.
Nu bor mina filmisar i asken (också en livsnödvändighet, såhär tidigt tjugohundratal).

6 kommentarer:

 1. åh tack så mycket! filmisar är bara för charmigt!

  SvaraRadera
 2. åh ja, det gör han. fast jag kallar honom för Snape aka snaparn. min morfars hund heter sirius!

  SvaraRadera
 3. Det har du rätt i..! Åh, tack så mycket :) Men tyvärr blev smaken helt förskräcklig, det var sista gången jag bakade vegan cupcakes..

  SvaraRadera
 4. sv: Det var minsann en riktigt bra kommentar du skrev där, kändes väldigt fint att läsa det. Tack!

  SvaraRadera
 5. Sv:
  Ja, eller hur! :D Ja, det är syd att man ibland letar efter något som inte säljs längre :/ Men då har vi ju Eriks Hjälpen till hjälp ;) Haha, vilken tur att jag inte är den enda som tycker det!♥ Åh... Sjalett och handskar... Så tänker jag också se ut när jag skaffar bil! ♥ x

  Älskar porslinet du har fyndat! :D väldigt vackert och från England dessutom.. :3 ♥ xx

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...