onsdag 23 maj 2012

aj aj aj, inte under mattan

Vi kan ju inte gärna sluta prata småfågelbefrämjande bara för att koltrastarna lämnat boet. Mitt senaste projekt har varit att locka talgoxarna att ta ost ur handen. Det finns ingen känsla som den av klor runt fingret - mycket mer vildmarkskontakt än så får man inte som förortsbarn.

Mission är i alla fall accomplished. En särskilt stursk individ har till och med börjat flyga in i huset och säga till när han är hungrig. Småfågelfräckheten.

Utöver det hälsade en Horace (det är namnet koltrastungarna fått (ja allihop)) på igårkväll. Han balanserade flaxandes på det centimeterbreda blecket utanför mitt fönster några ögonblick och tittade in. Sen damp han ner i rosenbuskarna innan jag riktigt hunnit förstå vad som hände. Lite som den gången ekorren var på balkongen och ville in:

aliciasivert, alicia sivertsson, jumping squirrel, hoppande ekorre, hoppa, gif
Smådjursknäppheten 2010.

Mål för dagen: Lära dem diska, damma och dansa koordinerat.

8 kommentarer:

 1. Haha alltså jisses, den bilden där ekorren ramlar i luften. Dör, så himla rolig!!

  SvaraRadera
 2. (Alltså. "Tove Jansson sa någon gång att man ska kombinera humor, poesi och förnuft och det har jag alltid eftersträvat. Du gör det." Finaste komplimangen jag någonsin fått tror jag. Jag kommer att kunna leva glittrigt på den i två evigheter. Tack. Och jag tänker att, det gör verkligen du också.)

  SvaraRadera
 3. Åh herregud, det här var det mest briljanta jag sett någonsin typ. tack för att du får mig att inte bara le, utan skratta, mitt i pluggdöden!

  SvaraRadera
 4. The Shuffle of an Overflowing Day With Snövit?

  SvaraRadera
 5. Visst är den knäpp? Kan börja skratta bara av att tänka på bilden av uppochnervänd-ekorre-faller-genom-luften. Synd att jag inte hann fånga Horace in action den här gången.

  Tack för att ni förstår och tar till er min humor!

  (Fellen: You know it!)

  SvaraRadera
 6. det här var det roligaste ever.

  SvaraRadera
 7. Nahww, stackars ekorren! Men vad gulligt att fåglarna vill in till din boning. Jag skulle bli megaglad om något djur vågade sig in här hos mig. ^^ vi har en ekorre som springer runt på vårt fönsterbleck varje kväll, kanske kommer den in snart. :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...