lördag 10 januari 2015

Monthly Makers

Det är lätt att en fastnar i trygga men kanske lite snäva banor när en skapar helt på egen hand. För att motverka prestationsångest, släppa inspirationen lös och utmana mig själv, och kanske också dig, att testa någonting nytt har jag de senaste veckorna jobbat intensivt ihop med en grupp andra kreativa bloggerskor med att ta fram ett koncept för det kommande makeriåret.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, kreativitet, utmaning, blogg, bloggutmaning, kreativt 2015, månadstema, skapa, makeri, alster
logga och foto av Agnes Hammar
Monthly Makers är en kreativ utmaning som bygger på att alla som vill skapar/makar/alstrar/kreerar på ett givet månadstema och sen bloggar eller instagrammar (#monthlymakers) om det. Den 25:e varje månad kommer den av oss som är värd för temat att börja samla in bidrag och vid nästa månadsskifte presenteras en sammanställning av allt vi gemensamt har skapat. Den 10:e månaden därpå presenterar nästa värd nästa tema. Flyter mina ord ihop nu? Lugn, jag påminner er om viktiga datum allt eftersom!

Vi tar det igen:
12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är värdinnor för ett var.
10:e, presentation av gemensamt tema.
25:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i kommentarsfältet.
Månadsskiftet, sammanställning av allt magiskt vi gjort tillsammans!

Vi som ligger bakom Monthly Makers är jag, Jessica, Mikaela, SandraBeatrice, Jess, Anna María, Annica, Emelie, AgnesBeata och Elsa.

Först ut är januaritemat, som nu är exklusivt presenterat av Emelie. Hon är också den som kommer göra sammanställningen av våra, och era, kreativa bidrag i slutet av januari. Så klicka er in och kolla!

Alla som vill vara med är så ohyggligt välkomna att vara det - det är min ödmjuka förhoppning att genom detta forum kunna väcka inspiration och vilja hos någon att utmana sig själv och prova någonting nytt, samt visa er massor av olika sätt på vilka en kan tolka ett tema. Inget projekt är för litet - ingen tolkning för långsökt (men bered dig på att motivera den om den är helt kajko, hehe), och en väljer själv hur många och vilka månader en deltar. Kom, kom, kom och var med!

Självklart finns det en Facebooksida - följ den så får ni uppdateringar om månadens tema, viktiga datum, var sammanställningen kan hittas och när någon har bloggat på temat!

Vad tror ni? Jag tror det kan bli hur bra som helst!

26 kommentarer:

 1. Jag är helt klart på! Superbra idé hörreni :D

  SvaraRadera
 2. Är så himla exalterad över detta nu! Vill skapa allt i hela världen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAA alltså jag ska ha gäster ikväll men jag funderar på att ställa in allt och göra pappersverkstad av hela vardagsrummet!

   Radera
 3. Åh detta är en sån himla bra idé!! Älskar pyssel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det? Men jag tror vi kommer få se allt ifrån DIY-tutorials till smärre konstverk under de här månaderna så jag tycker 'pyssel' är fel ord att använda :)

   Här kan du se några anledningar till att jag inte använder ordet pyssel: http://aliciasivert.blogspot.se/2014/11/tre-anledningar-till-att-sluta-anvanda.html

   Radera
 4. Detta är ju helt supermegaawesomegrymt! Ska gilla facebook-sidan ögonaböj.

  SvaraRadera
 5. Kul! Måste man vara med alla månader, eller är det ok att bara vara med de månader då det passar?
  Och ja, tovade lussekatter! Mor min har köpt dem någonstans, man hänger dem i granen. Ståltråd inuti, så man kan rulla ut dem och russinen är småsmå lösa ulltussar bara. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är med på de teman som känns inspirerande, de månader som passar livet! Ett, tre, eller alla som man vill :)
   Fantastiskt! Vilken rolig idé!

   Radera
  2. Wow!!! Då hoppar jag också på! Och har ju faktiskt lagt upp ett pyssel med papper just idag. Kan jag länka det hit också?

   Radera
  3. Länka det till Emelie www.unvelo.se den här månaden! Nästa månad är det någon annan som samlar in bidragen men vi låter dig veta vem :)

   Radera
 6. Alltså peppen på detta fantastiska! Superbra initiativ! Heja, heja er!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, vad kul att du tycker det! Heja dig med om du hinner vara med någon gång mellan sypepparna :)

   Radera
 7. Alltså, så så PEPP på detta. Nu börjar jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAAAAAAA jag vet inte ens var jag ska börja! Pinnar inspirationsbilder nu och blir bara mer överväldigad av alla möjligheter. Puh, vilken lyx!

   Radera
 8. Jag har just flätat en korg i gamla kartor, den kan jag köra med ju :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tajming! Och KUL! Älskar när en blandar in återbruk ;)

   Radera
 9. detta är en så jäkla bra grej! har faktiskt något som jag började på men aldrig gjorde färdigt som skulle passa till månadens tema, så blir det ju ett UFO som får bli färdigt och en monthly makers-grej i ett!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men alltså what, hur många flugor i en smäll? KÖR!!!

   Radera
 10. Vilken fantastisk idé! Jag ska verkligen försöka vara med så mycket som möjligt!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...