söndag 22 mars 2015

mammas morotskaka till tredje påskadvent

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, dubbelhakornas välmående, recept, morotskaka, påskadvent, muminmugg lilla my, arabia, muminsked, mumin, mugg, sked
Idag är det tredje påskadvent och hög tid att ställa till med kakbak! Här är mammas fantastiska recept på morotskaka, från Dubbelhakornas Välmående, fast jag har ökat mängden glasyr såklart.

Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
6 dl rivna morötter
2 dl rapsolja
Smör och ströbröd till formen

Glasyr:
150 g Philadelphiaost
100 g smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader och riv morötterna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Rör ihop med morötter, olja och ägg/sockerfluffet.

Häll i smord och bröad långpanna och grädda i 200 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna.

Blanda glasyringredienserna och vispa fluffigt. Bred över kakan. Skär upp och dö smaskighetsdöden.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, dubbelhakornas välmående, recept, morotskaka, påskadvent, muminmugg lilla my, mymlan, saftkalas, bricka, arabia, opto design, muminsked, mumin, mugg, sked

10 kommentarer:

  1. Wow! Den ser helt fantastisk ut Alicia. Påskadvent är ju så himla bra, varför har ingen infört det tidigare? Det kommer bli stort i varje fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det undrar jag också, men nu kör vi! :)

      Radera
  2. MEN DÖR VAD GOTT. Och morotskaka är ju den perfekta påskkakan? Att jag inte tänkt på det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja alltså!!! Ville göra små kaniner och morötter i marsipan att dekorera med också men först måste jag hitta nån djurvänligare röd karamellfärg än den vanliga. I alla fall påskig nog i sig själv! OCH GOD!!

      Radera
  3. Mums! Måste jag prova någon gång. Upplyftande att hitta ett morotskaksrecept utan mandel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså jag har ätit lite olika typer av morotskaka i mina dagar men denna är den bästa! Mandel är gött men överflödigt i dessa sammanhang :)

      Radera
  4. åh herregud du dööödar mig. du verkar ju vara prick bäst på att skapa saker överlag, ätbart som icke?!!??!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha I don't always bake but when I do I do! :)

      Radera
    2. Alltså det är så himla kul att ni är bloggkompisar!!

      Radera
    3. Ofantligt liten värld!!!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...