fredag 3 april 2015

i mitt påskris
Precis när sista påskadvent var till ända och vi gläntade på den nya veckan slog äppelgrenarna som pappa tog in till mig för någon vecka sen ut i vackraste blom. Som om de visste att det är dags nu.


I mitt ris hänger inga fjädrar, men jag har, förutom äppelblom, de marmorerade äggen, guldhönorna och småfåglarna jag gjort i lera.
Jag har även klippt sönder en gammal mobil med papegojor som min mamma tidigare haft i burspråket hemma i Törnrosdalen, och de hänger nu en och en i sina guldringar.
På duken under står myskoxen Horatio som gjort sig vårfin med guldigt paketsnöre.


Och den vindögda kaninen jag fått av Andreas.


Mina portugisiska tuppar.


Och ryska hönor. Är det någon som vet vad dessa är till för egentligen? De har små hål frampå bröstet så jag tänker kanske salt- och pepparströare.


På soffbordet ligger en löpare jag loppisfyndat för inga pengar alls trots att den är så sagolikt vacker och välbroderad.


En tuppskål som var lila när jag köpte den men som all färg flagnat från. Igår var den fylld med godis men idag finns bara lite socker kvar på botten. Det kommer nog åtgärdas.


Och en handfull miniatyrtuppar jag hittade på Myrorna härom veckan.


Nu vårstädar jag, förbereder äggskattjakt, lagar vegsill och tofuskagen. Lyssnar på Rolling Stones så det skallrar i köksskåpen och förbereder mig mentalt för att jobba nattbio. Glad vår bästa ni och må ni ha en fulländad helg, hur ni än spenderar den!

18 kommentarer:

 1. Åh vad mycket fint! Tycker Horatio gjort sig mycket stilig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Han är en sån liten modebuffel :)

   Radera
 2. Oj vad mycket fint du fått ihop!! Mycket imponerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst! Har fyndat mycket bra i år :)

   Radera
 3. Åh, så fint! Jag är inte alls van vid så mycket pynt, egentligen vid någon högtid, men det är ju faktiskt himla fint!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag tycker inte ens det är mycket! Mamma har alltid haft en massa av våra alster plus en del prydnadsgrejer och säsongstextilier framme och detta är rena barnleken i jämförelse. Andreas är även helt vild när det gäller julen och äger säkert 200 tomtar - den ena fulare än den andra...

   Radera
 4. Härligt påskigt och vårigt! Tror nog du har det finaste påskriset jag någonsin sett, utslagna äppelgrenar och dina fina fåglar gör sig ypperligt ihop måste jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker också det är en förträfflig kombination :)

   Radera
 5. Himmel så fint ditt påskris är! Och jag älskar att det är så många djur under det! :D Hoppas du får en kanonfin påsk!

  SvaraRadera
 6. Alltså så fint! Har inte sett någon som går såhär mycket all in för påsken på ett så vackert sätt. Hur kommer det sig att du är så förtjust i den här högtiden? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt första året jag går in för det såhär - men som jag skrev i frågor & svar-inlägget nedan så är påskadvent ett sätt för mig att göra en högtid som tidigare varit helt värdelös för mig till min egen. Egentligen handlar det väl om att fira våren, knopparna, fågelbarnen och att inspirationen kommer tillbaka. Hur som helst tror jag det bara kan bli bättre med åren! :)

   Radera
 7. Vackert påskris!
  Fjädrar hade varit överflödigt, hade inte kunnat konkurrera med blomstren och dina vackra fåglar!
  Och de portugisiska tupparna hade jag lätt kunnat ha här hemma!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte sant? Saknar inte fjädrarna ett dugg. Och visst är tupparna fina? Mamma har två likadana i enorm modell. Ska visa dem senare! Glad vår :)

   Radera
 8. Fåglar har varit lite av min besatthet vad gäller inredning de senaste två åren, de där du tillverkat själv var SJUKT fina alltså! Vilken talang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker så, tack snälla :D

   Radera
 9. gud så påskigt du gjort! ambitiöst och svinfint ju. men finast av allt är ju helt klart myskoxen. hur gullig <33

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaaack <3 Och haha ja! Vår kärlekshistoria går långt tillbaka. Hittade honom på en loppis och köpte honom inte. Fick så dåligt samvete att jag var tvungen att åka tillbaka någon vecka senare och se om han fanns kvar. Sen prutade jag honom till halva priset och nu skiljs vi aldrig åt! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...