tisdag 8 mars 2016

gilla en tjej

Gilla en tjej
följ en tjej
handla av en tjej
peppa en tjej
anställ en tjej
höj tjejernas löner

Gilla en tjej
dela en tjej
tipsa om en tjej
lyssna på en tjej
rösta på en tjej
hylla en tjej
se henne passera dig

Nätverka med en tjej
samarbeta med en tjej
fråga en tjej
referera till en tjej
släpp in en tjej
släpp upp en tjej
rekommendera en tjej
gör något för tjejerna

Gilla en tjej
rösta på en tjej
heja på en tjej
så dina barn och vänner ser det
passa till en tjej
uppmuntra en tjej
Säg åt henne att köra
låt henne visa att hon kan

like facebook watercolor watercolour water color colour akvarell aquarelle vattenfärg måla målning paint painting rose roses thumbs up gilla en tjej tumme upp feminism 8:e mars manifest

Varje gång du ger en tjej utrymme, varje gång du tillåter henne att lyckas och unnar henne framgång blir det lite lättare för nästa tjej som kommer efter. Hjälp varandra oavsett position och situation.

Detta mantra är naturligtvis applicerbart på många andra grupper - ickevita, personer med funktionsvariation, andra ickemän och så vidare. Gilla dem också.

22 kommentarer:

 1. Har jag nämnt hur mycket jag älskar dig och ditt space här på internet!?? Apropå att lyfta en tjej till exempel. Faktum är att du just gav mig en idé till dagens blogginlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men wow, tack Bea!! Vad otroligt glad jag blir för detta - log hela dagen åt denna kommentar :)

   Radera
 2. Väldigt självklart även om det samtidigt inte självklart överallt i världen eller ens i Sverige :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långt ifrån självklart i Sverige, tycker jag! :/

   Radera
 3. Så så så bra.

  Det här är en av anledningarna till att jag älskar bloggvärlden, (iallafall mitt hörn av den), för den är så full av kreativa, drivna, inspirerande och häftiga kvinnor och tjejer. Det känns liksom lätt att göra allt det du skrev här. I våra bloggar kan vi uttrycka oss fritt, bygga relationer och lyfta varandra. Det är så jävla underbart. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!! Exakt så känner jag också - det är sååå mäktigt!!

   Radera
 4. Svar
  1. Precis! Jag tänkte göra en sådan, men jag tror inte att Blogger kan hantera dem. :)

   Radera
 5. Grymt bra skrivet! Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och dito gällande ditt vrål!

   Radera
 6. Så himla klokt och rätt och bra! Du är en fantastiskt inspirerande tjej!

  SvaraRadera
 7. Helt rätt! Låt kampen mot ett mer jämställt samhälle florera genom att arbeta mot och för allt detta ovan. Mitt mantra är att aldrig hacka ner på en tjej. Aldrig någonsin fälla den där lilla men ack så sexistiska kommentaren om "vad har hon på sig?" eller "hur kan hon göra så?". Försöker också stoppa när jag hör andra tjejer prata om någons typ "fula jeans" eller what not folk slänger ur sig. Aldrig kritisera utseendet. Men kvinnohatet är så starkt att det kan vara svårt att sluta se ned på sina medsystrarna. Vi är alla medsystrar. Hur olika en än är. Du är fantastiskt Alicia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SHIT vilken genialisk grej! Det här ska jag verkligen anamma - TACK för att du delade med dig för det är verkligen fruktansvärt sant och ett så bra sätt att träna sig själv och göra andra uppmärksamma på vadfan det är vi håller på med. Asbra Emilia!

   Radera
  2. Så tänker jag också. Framför allt försöker jag låta bli att kommentera folks (läs: kvinnors) utseenden (vare sig det är positivt eller negativt, försöker undvika att värdera utseendet rent generellt) som man så ofta slentrianmässigt gör. Särskilt inför barn försöker jag verkligen tänka på det. Sedan är jag på intet sätt ofelbar, det där beteendet är ju ganska väl inlärt tyvärr, men jag försöker åtminstone.

   Radera
  3. Ja! Det där känner jag igen. Bra med en påminnelse - särskilt i mötet med barn är det så himla viktigt, men egentligen alltid. Heja!

   Radera
 8. Jag återkom till detta idag. För att jag aldrig har släppt det, riktigt. Av allt det du skrivit någonsin och allt det jag läst, så satte det här sig. Du är så himla bra, och just idag ville jag bara uppmärksamma det lite extra. Jag vet inte om du vet det, men du har varit så otroligt värdefull i min personliga utveckling. I hur jag ser på mig själv och värderar det jag gör. Sluta aldrig med det här, för du påverkar så otroligt många, jag bara vet det. Kram på dig, finaste bästa du!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...