söndag 10 april 2016

den kreativa veckan 14/2016: tomatkroki och två låttips

Idag händer tre himla bra saker. För det första sitter jag när detta inlägg publiceras på ett flyg på väg till London! Jag fick biljetter av mina föräldrar i julklapp så nu drar jag på en minisemester ihop med mamma, men mer om det senare. Det näst bästa som händer idag är att Ruth släpper temat för Monthly Makers aprilutmaning! Och det tredje bästa är att det är söndag och dags att sammanfatta mina kreativa åtaganden, för fjortonde gången i ordningen:


Den här veckan har jag målat akvarell i sängen med levande modell. Tomatkroki skulle en kunna säga. Jag målar sällan live och det är hemskt svårt och väldigt nyttigt!


Jag har skulpterat en liten sovande person på beställning.


Så har jag varit i skolan i Eskilstuna och jobbat ihop material till vår slututställning: presentationer av alla deltagare, en affisch med inledande text om utbildningen och en reklambild.


Såhär blev reklambilden till sist! Jag ska visa foton från själva utställningen också, men det kommer i ett eget inlägg.

Och så skulle jag vilja avsluta med två helt orelaterade men fantastiska låtar som släppts den här veckan och som givit både mig och katten Vifslan gåshud ut i svanstippen.


1. Så jäävla fett.


2. Alltså jag har älskat exakt 100% av allt Woodkid någonsin gjort och följt honom slaviskt sen första låten, Iron, kom 2011. Nu släpper han nytt material och jag började på riktigt gråta halvvägs in i första lyssningen för att det är sååååå vackert.

Nu landar jag snart i ett blomstrande England och vill bara passa på att önska er en lång och ljuvlig söndag! Vad har ni för projekt på gång? Och har ni haft några musikaliska epifanier på sistone?

18 kommentarer:

 1. Så mycket fint!
  Ååh va kul att hitta någon mer som älskar woodkid!! Inte bara att låtarna är fantastiska, även musikvideorna är som konstverk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Får andnöd och blir helt utmattad av hans ljud, ord och bilder! Han är ett helt konstverk i sig <3

   Radera
 2. Gillar "den kreativa veckan" inläggen så mycket!

  Tomatplantan <3 det är så fint med akvarell om man måla med det - du är så duktig på det! Älskar att få se de du gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt, och tack så mycket! Akvarell är kul men svåårt! :)

   Radera
 3. Affischen blev så himla fin och tomatkrokin likaså. <3
  Jag måste ta och kolla in Woodkid nu. Har hört så mycket bra om honom. Själv har jag lyssnat på Håkan Hellströms nya låt på repeat sedan den släpptes förra helgen. För min sambos mentala hälsas skull avnjuter jag repeatlåten i mina hörlurar, ha ha! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, han är fantastisk! Lyssna och kolla videorna till Iron och Run Boy Run <3 Och haha, det är så underbart när en är inne i en sån berusande musikförälskelse! :)

   Radera
 4. Vill se mer av tomatkrokin!!! Ska nog ge mig på att måla av mitt palettblad, känns som den kan bli fin i akvarell. I veckan har jag gjort precis noll kreativa grejer. Woodkid låten var verkligen fin! Jag har mest lyssnat på "det gamla vanliga", dvs the national, bon iver men så hittade jag Birdy som har gjort ett så fint coveralbum på bara bra låtar. Och så kan man ju alltid lyssna på min killes band :D https://open.spotify.com/artist/3kMrlwfvkuia3ozNaFmA2Y

  SvaraRadera
  Svar
  1. You will! Tänkte sammanställa alla bra tomattips jag fått på sistone och illustrera inlägget med den bilden :)
   Viken fin idé, gör det!! Och vad kul med pojkvänsbandsmusiktips! Det ska jag definitivt lyssna på :)

   Radera
 5. Åh, älskar affischen, så himla fin :D

  SvaraRadera
 6. Så kul med resa, hoppas du får några magiska dagar i London och kommer hem med ett minneskort fullt med bilder :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jessica, det kan du ge dig på att jag har ^^

   Radera
 7. Najs med London :) Jag har stickat lite, broderat mera och sytt (!) som en tok den här veckan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wöuw wöuw wöuw vilken flow :D

   Radera
 8. Alltså bilden på akvarellmålningen bland nysovna täcken är så himla fin! Och det är ingen musik som känns lika mycket i magen som Woodkid. Jag har lyssnat mycket på Mercury av Yates!! Och Genghis Khan av Miike Snow!!!

  SvaraRadera
 9. Jättevacker affisch! Och den där sovande skulpturen <3 Den berör. Du berör. Tack.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...