söndag 17 april 2016

den kreativa veckan 15/2016: sneak peek och bakben


Den här veckan trodde jag inte att jag skulle hinna med att skapa ett endaste litet dugg, eftersom jag varit i London och därefter känt mig lite trött och hängig. Men min inspiration överlistade orkeslösheten och när jag kom hem från jobbet i fredags började jag skissa på mitt bidrag till Monthly Makers vårtema.


Och vips så var det klart! Jag bjuder på två smygtittar, helheten får ni se på torsdag!


Några pyttesmå framsteg har jag också haft med bakpartiet på min fjällko, men nu står jag en aning rådvill. Ska jag lägga till en kalv? Brodera in henne i en fäbodvall? Eller bara fylla i siluetterna av några träd i motljus? Jag har ingen klar bild av hur det färdiga broderiet ska se ut, och därför står det lite still just nu.

blue tit blåmes akvarell aquarelle water colour color birthday card födelsedagskort kort målning painting bird fågel alicia sivert aliciasivert sivertsson
Så målade jag ett mycket litet födelsedagskort också.

Sen har jag såklart tusen klara och halvformulerade idéer inspirerade av allt jag sett och gjort i London, och fick jag välja skulle jag ta ledigt ett halvår och bara skapa Harry Potter-fan art. Men det får väl bli om helgerna!

Vad har ni gjort i veckan?

18 kommentarer:

 1. Gåsen ser jättefin ut, längtar till torsdag så man får se hela alltihopa! Älskar att få se dina broderier växa fram lite i taget, det är så häftigt. Jag tänker mig kon i ett fäbodlandskap eller på ett fjäll med berg i bakgrunden om du vill ha uppslag på idéer :) Jag har bara hålliit på med lera den här veckan hittills, men jag tror att jag ska ta fram akvarellerna såhär på veckans sista dag och måla lite vårkänslor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes yes yes! Blev faktiskt nöjd så det ska bli kul att få visa :)
   Och åh vad kul! Ja, lite bergssiluetter var faktiskt ingen dålig idé! Jag tror jag vill spara fäbodarna till ett eget motiv, men varför tänkte jag inte på berg? Haha!
   Så underbart med leran! Och akvarellerna! Är verkligen sugen på att måla akvarell mest hela tiden just nu. Bästa känslan!

   Radera
 2. Gledar meg til å sjå ditt ferdige bidrag! Held på med mitt eige bidrag for våren, det blir kjærleik og blomar. :) Og for ei fin blåmeis! Blir alltid så imponert over folk som klarar å måle akvarell med så bra resultat. Øvelse gjer mester, I guess! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh vad spännande! Är så nyfiken :D
   Haha tack! Det är himla svårt alltså och jag kämpar jättemycket med att få det som jag vill, men jag övade intensivt hela förra året och det gav lite resultat! Så heja på :)

   Radera
 3. Fint som vanligt!! Önskar verkligen att jag hade samma skaparglöd som du.. Dock så blev jag fullkomligt förälskad i den lille blåmesen, och blev faktiskt lite sugen på att måla lite minifåglar själv! Tack för inspirationen, as always!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa men det är ett aktivt arbete, uppbyggt under lång tid (jag började med att virka mormorsrutor!), så att du blev inspirerad till lite småfåglar tycker jag bådar mycket gott :) Vill väldigt gärna se om du gör några :D

   Radera
 4. JA till Harry Potter fanart! Skulle inte kunna tänka mig något finare än en broderad patronus! Dock är jag osäker på hur man skulle få till den där glöden/ljuset... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det är en utmaning jag gärna antar! ^^ Täta stygn inom själva siluetten och glesare som skimmer tänker jag kunde funka! Fy vilken kul idé :D

   Radera
 5. Så fint, som alltid. Ska bli kul att se hela bidraget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! :D Är du med den här gången?

   Radera
 6. Alltså du är alltid så sjukt kreativ och gör så fina grejer! Jag får lite prestationsångest haha fast mest blir jag nog inspirerad ändå, och önskar att jag hade tålamod att brodera ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK så mycket!! Men alltså tålamod har jag inget, detta är snarare utlopp för en enorm rastlöshet! Med sån i bagaget är det lätt att hitta tillfällen för att öva ;)

   Radera
 7. Vad fint allt är! Älskar särskilt födelsedagskortet. Blir så glad av att titta på det. ^^

  SvaraRadera
 8. När jag tänker fjällkor så tänker jag på alptoppar i typ Österrike ;) Och vilken söt blåmes(?), jag gillar verkligen att du bara använt dig av tre färger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, vad intressant! Vet du vad rasen heter? Mitt mål är att fånga den gamla nordiska fjällkreaturen man hade på fäbodvallar i Norrland och som knappt finns kvar idag pga producerar för lite mjölk + man avlade sönder dem på dåliga egenskaper under 1800-talet </3

   Radera
  2. Tyvärr inte, jag försökte googla lite på det men det närmaste jag kunde komma mellan europeiska fjällkor var Schwyzer Braunvieh. Jag visste faktiskt inte att det fanns "riktiga" fjällkor i Sverige, har bara sett dem utomlands tidigare. Det är så synd att många svenska raser försvinner/har försvunnit pga att man avlad sönder dem eller att man importerat "bättre" raser.

   Radera
  3. Aah, jag visste inte att det fanns österrikiska, haha! Så fint att detta projekt även i sin linda sprider kunskap ^^ Men ja, mänskligheten är deprimerande ibland :(

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...