söndag 1 maj 2016

den kreativa veckan 17/2016: servetter och strykbrädor


Mikaela kommenterade på förra veckans sammanställning att jag får mycket gjort även fast jag är sjuk, och det är verkligen min rastlöshets förbannelse: jag är extremt dålig på att vila. Jag kan vara hur risig i kroppen som helst, men hjärnan är ändå på högvarv och blir uttråkad efter fem minuter under täcket. Jag försöker hitta på stillsamma projekt och förbjuder mig själv att börja röja i alltför mycket, men ibland önskar jag bara att jag kunde däcka i feber en stund så kroppen hann läka (no disrespect mot personer som lider av riktiga sjukdomar).

Jag började i alla fall veckan med en liten målning, referens är en bild från Malins senaste strandfotografering men jag tycker inte alls det framgår att hästen skuttar i vågorna. Nåväl, nya tag!


Jag har tittat ikapp senaste säsongen av Girls, Mr Selfridge och Orphan Black medan jag broderat på en liten kanin som jag senare sydde en saksamlarpåse av.


Inspirerad av Helga som gav mig idén har jag sytt en prototyp på tygservett. Jag vill ju gärna skapa produkter inte bara för att skapa produkter, utan också för att skapa hållbara alternativ till engångsartiklar och då känns tygservetter som en bra grej. Det här exemplaret blev 30 x 30 cm och efter en snabb rådfrågan av mina allvetande facebookvänner kom jag fram till att de snarare borde vara 45 x 45 cm för att täcka hela knäet. Så experimentet fortsätter!


När jag ändå hade tyget framme passade jag på att klä om vår strykbräda vilken hade det fulaste överdraget i alla berg och skogar. Eftersom jag använder strykbrädan så mycket (aldrig för att stryka kläder men när jag syr) står den ofta framme och även om arbetsrummet är stökigt är det knappast förtjänt av en så ful pjäs. Ni kan tro att det känns skönt att ha trollat den småblommig istället!

Avslutningsvis har jag även fyllt på lagret av fruktpåsar hos Refo med åtta nya exemplar! Och därefter övergick jag till att planera försköningen av vår balkong, men jag tänker att vi ska titta på den lite senare.

Veckans länktips:


+ Både Jessica och Fredrika har visat upp bilder från sina väggar. Så inspirerande och vackert!

+ Ruth har sammanställt våra amazing vårkreationer och Fredrika våra sypeppsbidrag. Kolla in för extrem skaparboost!

+ Jessica har börjat ett projekt där hon skapar något på temat Lost Memories varje dag i hundra dagar. Det är otroligt vackert, stämningsfullt och poetiskt. Se sammanställningen av första veckans alster och följ projektet live på Instagram!

18 kommentarer:

 1. Tycker om hästen ändå! Den ser härlig ut :)

  Och strykbrädan blev sjukt mycket snyggare nu! Kul när man gör om lite ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag får lägga till lite stänk vid framhoven och se om det hjälper :)

   Radera
 2. Mina servetter funkar toppenbra iaf :) Känns najs att jag redan har sparat in en del papper! Vad jag känner igen tyget på din strykbräda också! Asså det med oliverna. Eller är det plommon??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa vad fint :D:D:D Tack för idén! Jag gör dem dubbelsidiga nu, och det känns bra!
   Hahaha vet inte, hemskt var det i alle fall :(

   Radera
 3. SÅ fint alltihop! Gillar så mycket bilden med era brutala bestick + servettring och servett! Och smart med strykbrädan!!! SAMT tack för länkarna fina du!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Brutala bestick" haha vad roligt att du säger så för Andreas brukar kalla de vassa besticken för "farliga bestick" pga sa så när han var liten. Men visst är det fint? Mässing <3

   Radera
 4. Bara så du vet så kom inte er strykbräda etta på fulastelistan, det gör vår! Jag har trollat bort den i möblemanget numera och det är sällan den är framme, dock sugen på att klä om den. Hur gjorde du? Bara att häfta fast nytt tyg ovanpå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha kan du inte visa den?
   Jag använde tyget som mall, klippte ut en ny bit och sydde fast ett resårband i ytterkant! Lätt som en plätt :) Vet att Fredrika på vinden har gjort en beskrivning där hon fållar och drar ett knytband runt kanterna istället, men hennes blogg ligger nere just nu så jag kan inte länka :/

   Radera
  2. Du tog bort det befintliga tyget alltså? Foto kommer den dagen jag gör ett nytt överdrag... ;-)

   Radera
 5. Åhh så fint tyg på servetten och strykbrädan! SKulle lätt vilja ha ett gäng sådana servetter, hojta om de finns till försäljning sen! :D Gillar verkligen det där 100dayproject, känns som jag verkligen kommit igång med mitt tecknande igen, hurra! Även om allt inte blir så värst bra, så blir det bättre och bättre men framförallt så får jag mer och mer lust att fortsätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad kul! Det ska jag göra!!
   Åh vad fantastiskt att höra :D Jag borde göra nåt sånt också men det är inte riktigt läge just nu, jag får köra nån hög- eller sensommarutmaning istället :)

   Radera
 6. Åh vilken fin strykbräda du har nu! Så imponerad över hur mycket kreativitet du lyckas få in i dina veckor. Och krya på dig! <3

  SvaraRadera
 7. Du gör verkligen världen vackrare för varje vecka som går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävlar vad fint sagt, TACK Ruth <3

   Radera
 8. Jag gillar verkligen tyget du använt till servetterna och strykbrädan :) Jag har också funderat på om jag sy lite servetter, det känns liksom lite mer personligt (och mer miljömedvetet) än engångsservetter, men det är något som får vänta till sommaren när jag har lite mer tid över ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad kul! Det ser jag fram emot att få se ^^ Trevligt litet projekt liksom, och så mycket festligare att äta med!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...