söndag 22 maj 2016

den kreativa veckan 20/2016: trösterika projekt när tiden rusar ifrån mig

aliciasivert alicia sivertsson sivert broderi fritt frihandsbroderi konstsöm konstsömnad sömnad sy skapa skapande kreativitet creativity create make maker free hand embroidery needlework hoop art textile art fabric fiber art fågel bird stare starling turkos turkost blått praktdräkt svart linne black linen
Denna ljuva majvecka har jag stressat en del över livet och allt som ska hinnas med och allt jag glömt och allt som jag fortsätter att skjuta framför mig, och då finns ingen bättre terapi än att brodera. Min stare har fått stjärtfjädrar och fler skiftningar i fjäderdräkten och hörrni, jag tycker det här blir så himla bra! Jag älskar den turkosblågröna färgskalan mot det svarta tyget och vill bara jobba med såna motiv framöver.


Mycket tid gick naturligtvis åt till mitt Monthly Makersbidrag på färgtemat, som jag visade i fredags! Här är en processbild en liten bit in i målandet.


Men jag har också varit uppe på Hötorgsterrassen (alltså mellan Konserthuset och Filmstaden Sergel) och byggt pop-upbutik med Refo-kollegorna! Vi har inrett en hel container med återbrukade produkter, det finns food trucks (asgoda vegburgare) och är livemusik och allt möjligt kul på gång! Jag ska ta med kameran upp nästa gång så ni får se, men spring förbi redan nu om ni är i krokarna vet jag!

aliciasivert alicia sivertsson sivert broderi fritt frihandsbroderi konstsöm konstsömnad sömnad sy skapa skapande kreativitet creativity create make maker free hand embroidery needlework hoop art textile art fabric fiber art fågel bird stare starling turkos turkost blått praktdräkt svart linne black linen selfie
Ni får en selfie med staren också! Nu funderar jag på om han ska omgärdas av körsbärsblom som på referensbilden eller om det blir för gulligt.


Jag har också tagit en paus från allting annat och broderat någonting alldeles för min egen skull, men vad tänkte jag visa er imorgon, så med denna bild på materialet får er fantasi fria tyglar!

Veckans länktips:
+ Min kollega Alexander tipsade mig om en TV-serie i exakt min smak: Historiens Dödsfällor. Det handlar om till synes alldagliga saker som tagit död på mängder av folk genom tiderna, t.ex. tapeter fyllda av arsenik och leksaker målade med blyhaltig färg under 1800-talet. Jag som älskar William Morris mönster hade ingen aning om att han på den tiden också drev världens största arsenikgruva och att folk dog som flugor på grund av hans tapeter (vilket han blankt förnekade). Otroligt intressant, makabert och dråpligt. Första avsnittet är tillgängligt på SVT Play i två veckor till!

Vad har ni skapat, gjort, tänkt och längtat efter i veckan?

12 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det där med att bara vilja göra på ett vis när något blir bra. Jag sydde ju 3 jeansiga projekt på raken haha :) Fågeln blir verkligen toppenfin så jag kan förstå att du är nöjd. Jag har mest sytt och broderat på sistone faktiskt. Inte en endaste maska stickad på 2-3 veckor :S Men jag tar lusten som den kommer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag är verkligen periodare ;) Tack så mycket!
   Men vad kul med sy och broderiflow! :)

   Radera
 2. Din stare är så fin! Älskar också färgen där mot det svarta.

  SvaraRadera
 3. Så fin staren blir (: Och jag tror den kan bli snygg med körsbärsblommor runt om!
  Själv har jag äntligen lyckats gör klart min systers studentklänning, den passade perfekt och hon var mycket nöjd (:
  Annars så har jag mest grävt hela veckan då vi fick hit pool igår! Så nu hoppas jag på mycket regn hela veckan, så poolen fylls så jag kan bada varje dag hela sommaren (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket! Jag har nog bestämt mig för att slopa körsbären, men de dyker säkert upp i något framtida motiv istället ;)
   Wow, det låter ju fantastiskt! Härligt att gräva och sen få njuta ett svalt bad i solen!

   Radera
 4. Åh, du gör så fantastiska broderier:) Ja, handarbete av olika slag är verkligen en bra terapi!! Själv har jag helt snöat in på att brodera på hobbyfilt på sistone:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Åh vad härligt :) Är det yllebroderi?

   Radera
 5. En fin vecka och vad kul det lät med pop-up butiken :D Ibland önskar jag såå att jag bodde i Stockholm, bara för allt kul som händer där! Men ta gärna bilder och visa :D Sedan är ju staren såå vacker. Älskar färgerna mot det svarta tyget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA det ska jag verkligen göra!!!! Du får komma och hälsa på :)

   Radera
 6. Vad kul med pop-up-butiken! Kanske träffade du Katharina då? :)

  Härligt också att vara nöjd med det du broderar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neeej det tror jag inte, är det någon som jobbar med Refo eller hänger hon i nån annan container där uppe?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...