tisdag 10 maj 2016

Monthly Makers maj

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, kreativitet, utmaning, blogg, bloggutmaning, kreativt 2015, månadstema, skapa, makeri, alster
logga och foto av Agnes Hammar
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Idag tar jag över värdskapet för Monthly Makers, och det är min stora ära att få presentera maj månads tema, nämligen:


Färg är ett så stort och brett tema så jag tror det är lätt att bli övermodig och få prestationsångest i samma andetag. Men tanken är inte att man måste kunna måla med pensel för att vara med, tvärt om är detta det perfekta nybörjartemat och ett ypperligt tillfälle att måla om köksbordet, väva en väggbonad i färggranna restgarner, skapa abstrakta tryck, färga om kläder eller gjuta egna vaxkritor! Kom ihåg att inget projekt är för litet och att ett stort projekt inte behöver färdigställas, bara påbörjas, inom månadens ramar. Vilka är dina första tankar?


Så här går det till:
1. Skapa något på temat färg, blogga eller instagramma det (tagga gärna #monthlymakers).
2. Håll utkik på min blogg den 20/5, när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 28/5 behöver jag ditt bidrag.
3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 31/5 och lämnar sen över värdskapet inför juni månad.

Det går bra att delta med små och stora verk, färdiga, halvklara och bara påbörjade. Du kan skapa i bild och form, ord, musik, film, matlagning eller vad du känner för. Den enda regel vi har är att ditt alster måste vara månadsfärskt (det går alltså inte att delta med gamla verk, men visa gärna upp dem i ett separat inspirationsonlägg!).


Om mig
Jag som är värd för maj månad heter Alicia och bloggar om konst och kreativitet i alla dess former, men är särskilt förtjust i broderi med återbrukstextilier och måleri. När jag inte skapar själv tycker jag om att gå på loppis, skåda fåglar, läsa Harry Potter och klappa mina två katter, Tofslan och Vifslan. Den här månaden tar jag också över Monthly Makers Instagram-konto där jag tänker att vi ska blanda inspirationsbilder med tips och knep - allt i färgens anda. Ni följer oss väl där?

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson rose roses ros rosor måla måleri akvarell vattenfärg aquarelle watercolour watercolor water colour color paint painting
Då är det bara att börja rota i hjärnan och byrålådorna efter idéer! Den som söker mer inspiration hittar den i temats Pinterest-board. Må färgen flöda!

Mer Monthly Makers hittar du på Facebooksidan, Instagram, Pinterest och i inspirationsgruppen.

Vi som driver projektet är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

39 kommentarer:

 1. Såå roligt tema! Känns perfekt för mig som ju gillar färg men som ändå ofta lyckas skapa väldigt avskalade och icke så färgglada saker. Ska bli riktigt spännande att få se alla färgbomber i slutet på månaden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Fast det går ju att jobba med vit färg också ;) Men det vore jättekul att se dig göra nåt riktigt färgsprakande :)

   Radera
 2. Så kul tema! Känns som om möjligheterna är OÄNDLIGA! Både bra och lite skrämmande. Men säger som Sandra, ska bli kul att se alla färgbomber i slutet av månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vet! Jag har nog fler idéer än på något tidigare tema! Vi får se hur det går :P

   Radera
 3. Hurra! Så gøy! Gledar meg til å finne på noko veldig fargerikt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns som att det kan passa dig ;D

   Radera
 4. Helt fantastiskt tema! Så peppad! Vilket himla fint upplägg du har gjort i detta presentationsinlägg. Imponerad över din proffsighet. Det är så fint att vi alla får plats med våra egna uttryck inom Monthly Makers-ramarna. Och den där bilden på dig blir jag lika glad av varje gång. Så skarp! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Vad glad jag blir :D

   Radera
 5. Åhh så himla roligt tema!!! Och mycket mästerligt presenterat, min vän!

  SvaraRadera
 6. Åh vilket roligt tema!! Det här kommer bli hur roligt som helst! Och så himla fint du presenterat det!

  SvaraRadera
 7. Min första tanke är något jag hörde talas om idag på den lilla lokala tygaffären: Att färga tyg/kläder med lingon! Eller diverse annat från naturen förstås, men just i det här fallet var det nån som skulle färga en klänning mha lingon. Får klura på detta lite till! Fantastiskt roligt tema :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men va! Vad roligt! Det har jag aldrig hört om förut. Hoppas du provar för jag blev hemskt nyfiken :) Är själv sugen på att experimentera med växtfärgning. Jag har aldrig gjort det förut men velat lära mig sååå länge!

   Radera
 8. Vilket roligt tema, ser fram emot att få se bidragen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Men du deltar väl också? (;

   Radera
 9. Detta ska bli så himla kul och spännande, pepp! :D

  SvaraRadera
 10. Hurra!! Jag är så pepp!

  SvaraRadera
 11. Vad roligt! Nu måste jag göra något med färger! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad roligt att du är med!! :D

   Radera
 12. Och jag som precis fick broderitråd i regnbågens alla färger. Perfekt tajming...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men det är ju strålande!

   Radera
 13. Spännande! Det är kanske den här månaden som jag är med tillslut kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAA, det tycker jag verkligen! Perfekt tema att kombinera med ommålning hemma och liknande ;)

   Radera
 14. Får en vara med om ens bidrag bara består av text? Blev lite novell-inspirerad, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut!! Vicky (vickys.se) brukar delta med skrivna poem. Det är bara roligt! :):):)

   Radera
 15. Åh, vet precis vad jag ska göra :D

  SvaraRadera
 16. Asså jag känner ju rent spontant att det borde bli något med regnbågar. YES!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha så himla perfekt tema för dig :D

   Radera
 17. Vad kul! Detta ska jag nog testa på.

  SvaraRadera
 18. Gissar att det blir något blått här.

  SvaraRadera
 19. Vilket härligt tema! Känns perfekt i maj som en hyllning till naturen som fullkomligt exploderar i starka färger just nu. Ska helt klart hänga på den här månaden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Så fint sagt! :D Ska bli så kul att se vad du gör, Jess!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...