fredag 3 juni 2016

svärmormors syskrin


I onsdags kom Andreas mamma förbi, med sin mammas gamla syskrin!


Det hade bott i förrådet och inte blivit mycket rotat i på några decennier. Innehållet bestod mest av gamla axelvaddar, några stoppgarner, slöa resårband och nötta bomullstrådar.


Men också dessa magnifika saxar. Så professor Trelawney!


Medan axelvaddarna fick gå döden till mötes sparade jag saxarna, en handfull pärlemorknappar och några fina plåtburkar.


Samt denna magiska lilla glaspärla i sitt mässingshölje!


Efter en utvändig skrubb var själva hinken fin och redo att fyllas på nytt.


Men locket var fuktskadat och alldeles mjukt, så det åkte i soporna.


Det övre hyllplanet fick bli redskapsförvaring på balkongen istället.


Och själva hinken tror jag skulle bli världens finaste kruka! Jag målade en akvarell för att prova hur den skulle se ut om ca fem år när mina citronträd vuxit sig stora. Mycket bra! Tills dess får jag kanske investera i någon annan liten buske.

Är det någon vintagekunnig som kan åldersbestämma syskrinet?

16 kommentarer:

 1. Asså den sista bilden var så häftig! Trodde du typ hade gjort nån slags pappblomma och satt i. Hade varit coolt att måla växter med krukor som nån häftig tapet :)

  SvaraRadera
 2. Åh wow vilken bra present! Älskar gamla syskrin/puffar/förvaring. Det är något med dem som slår an hos mig, kanske att de är funktionella (rymmer ofta mycket, små fack, fungerar ofta som bord eller pall också), vackra och någonting som finns kvar av gammalt handarbete. Jag tycker det är så sorgligt med alla fina hantverk som slängs bort eller hamnar i en bortglömd hög i secondhand. Då är det fint att förvaringen får leva vidare, och visas upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, men haha exakt så känner jag också! Älskar hela idén med dem. De är magiska allihop, även om de bara består av gamla axelvaddar!

   Radera
 3. Jag har aldrig sett ett syskrin med sån form, det känns lite opraktiskt? Den gör sig bra som kruka, det ser ganska muminskt ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, det blir ju viss oreda på botten... Jag föredrar också den utfällbara varianten med fler fack, så jag tror den här blir fin som kruka :)

   Radera
 4. Gud så fin!! Kommer bli en fantastisk citronkruka när de växt till sig! Innerdelen som redskapsförvaring var ju supersmart och fint med!

  SvaraRadera
 5. Så himla fin! <3 Älskar att gammeldags syskrin kan vara stora som hinkar och rymma bra mycket mer än bara några nålar. Ja, som citronträd till exempel! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, visst är det förträffligt ^^

   Radera
 6. Vilken snäll svärmor du har som gett dig ett så vackert syskrin/kruka! Färgen är fantastiskt vacker. Saxarna var också väldigt fina :)

  SvaraRadera
 7. Men åh så fint och mysigt! Blir alldeles rörd av detta fina. Åh att ta till vara på gamla saker med affektionsvärde! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, jag känner samma! Älskar gamla grejer <3

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...