måndag 25 juli 2016

senapsgula Flipendo-byxor


Dagen innan vi skulle på förlovningsöverraskningspicknick sydde jag ett par nya byxor!


Jag använde ett lite grövre bomullstyg vilket gav byxorna mer struktur än de luftigare semesterbyxorna jag sytt efter samma mönster (ett jag gjort genom att klippa sönder ett par välsittande pyjamasbrallor att rita av).


Tyget hittade jag i en låda med lapptäckesstuvar på Ohlssons Tyger. Det kostade 100 kronor och räckte precis till två ben!


Den här gången la jag till en liten bakficka för att göra byxorna mer "klädda" liksom. Jag improviserade ihop den klockan tio på kvällen och till min överraskning blev det hur bra som helst på första försöket!
Tyget är senapsgult med brunröda romber som små Flipendo-trollformer från första Harry Potter-datorspelet 2001, ni vet.


Och himla bra trivs jag i dem! MVH tidernas gubbigaste strumpföring.

Detta är även mitt bidrag till Fredrikas Sypepp. Varje månad samlar hon in kreativa textila projekt från internets alla sömnadshörn och sammanställer dem i ett stort inspirationsinlägg! Tips till alla er som syr, virkar, broderar, stickar och knypplar - häng på!

Alla foton utom #6 är fotade av Andreas Fagerström

22 kommentarer:

 1. SÅ FINT!! Jag har bara vågat mig på att sy ett par byxor till Algot pga passformen inte är så avgörande för rultiga bebisben. Men får direkt lust att åka till närmsta tygbutik. Men måste erkänna att bästa av allt - STRUMPORNA. Love it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också alltid tyckt byxor är överkurs, men det var ett bra sätt att göra så som jag gjorde nu - klippte sönder ett par som jag visste satt bra och använde dem som mönster! :)
   HHaha ja! Det är silverstrumpor, så de måste ju dras upp så de blänker! Men det framgår inte riktigt på bild....

   Radera
 2. Haha strumpföringen! Byxorna är jättefina och ser väldigt bekväma ut = mycket viktigt. Jag hade planer på att sy ett par gravidshorts i någon liknande modell men det blev aldrig av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, kanske blir ett par nyförlöstshorts istället!! ;)

   Radera
 3. Så himla fina! Och ser så sköna ut?

  SvaraRadera
 4. Hahah det ser ju verkligen ut som Harry Potter romberna :D Hade totalt glömt av det spelet, som var typ det bästa jag visste när det kom :P Byxorna är väldigt fina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? :D Blev så glad när jag hittade det (tyget alltså - spelet skulle jag också vilja hitta)!

   Radera
 5. Jättefina!! Snyggt tygval och en ficka kan verkligen göra stor skillnad!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D Visst? Skönt att ha övervunnit rädslan för att sy såna. Nu blir det fickor på alla byxor!

   Radera
 6. Kjempefine bukser! Og JA, det er verkeleg heilt likt flipendo-formelen i det første HP-dataspelet! Nostalgi på høgt nivå. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha eller hur!! Tack Tone <3

   Radera
 7. Känner att jag behöver ett par flipendo-byxor nu på direkten. Helt fascinerad över att du har sytt dem själv, superfina :)

  SvaraRadera
 8. Men alltså va!! Silverstrumpot läser jag i kommentar här ovan - hur bra!!!!!!!!!!!!! Och hur fina byxxor som helst fattar ej hur du gör det. Hatahatahata symaskin. HEhe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja jag ska ha på dem nästa gång vi ses så får du se!!! Strumporna alltså för de är det viktigaste i det här inlägget. Och vad gäller symaskin måste en bara ha en bra som funkar! Min undertrådstrasslar ALDRIG <3

   Radera
 9. Så fina! Jag älskar tyget, och fickan där bak ser så proffsig ut! Grymt jobbat :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...