torsdag 25 augusti 2016

broderad Vifselbrosch


Efter att jag gjort färdigt mitt bidrag till Monthly Makers pärltema fick jag flow på det där med att brodera broscher. Jag bytte till ett blått tyg och började på ett porträtt av familjens minsta medlem: katten Vifslan.


När jag var klar klippte jag ut formen, lappade över baksidan med en bit filt och sydde ihop de två. Busenkelt! Allt som allt tog broschen kanske två timmar att brodera och montera.


Vill bara göra broscher nu. Måste köpa filt i lite bättre färger!


Och med det här lilla projektet deltar jag och Snus-Vifflan i Fredrika på vindens Sypepp!

24 kommentarer:

 1. Alltså Vifslan <3 Och du, du är ju en jäkla mästare, Alicia!

  SvaraRadera
 2. Så fin!! Jag tänker direkt på tygmärken som man hade som liten, så coolt att göra massa egna och täcka en jeansjacka med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja! Har en långtida dröm om att brodera på ryggen av min jeansjacka, men det är svårt att välja ett motiv! Kanske är bättre att göra broscher/tygmärken då så man kan variera ;)

   Radera
 3. Alltså du är ju så duktig på att skapa, och det här kanske skulle passa dig: http://www.tv4.se/tv4/artiklar/deltagare-s%C3%B6kes-till-ett-nytt-h%C3%A4rligt-och-kreativt-tv-program-57b8b3cbfca38fc13f00093e

  Jag vet inte riktigt, men fick upp det i mitt flöde och tänkte att så mycket fint du skapar (det måste väl kallas DIY?? Har så jäkla dålig koll) så skulle du passa super!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack för tipset Ellen, du är inte först att rekommendera mig så min initiala känsla att jag inte vill vara på TV börjar övergå i viss smickrad lust ;)

   Radera
  2. Jag vill se dig i kreativa utmaningar på tv! Tyckte det där programmet där de sydde var helspännande, alla olika idéer och uttryck från samma mönster.

   Vifslan är nästan lika söt som brosch som i verkligheten :-)

   Radera
  3. Jaa, det gillade jag också! Men vet inte om jag gör mig så bra i TV alltså, blir så mycket lattjolajban när jag är nervös... Men jag ska fundera på saken ;)

   Radera
 4. Wow, vad fin!! Hur kunde du få ihop en så fin brosch på så kort tid???!:) Blev så inspirerad att själv brodera en brosch men tyvärr är jag inte säker på att resultatet skulle bli så lysande;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D Haha, jag kanske missuppskattar tiden.. Jag får göra en till och klocka! Men jag är ganska snabb ;)

   Radera
 5. Jättefin och uttrycksfull! Du fångade verkligen kattens ansikte!

  SvaraRadera
 6. Alltså åh vad snyggt broderat! Jag tycker du fångat Vifflan på pricken. Måste bara tipsa dig om att köpa färgglad vadmal i bitar på hemslöjden som är så mycket härligare att jobba i än sån där syntetisk filt som så lätt tappar formen. JA jag vet att jag är materialsnobb(!!) men ullen är ju bara så mycket goare att jobba i tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket jättebra tips, TACK Ida!! Jag vill mycket hellre arbeta på ull, men när jag kollade tygaffären igår kostade ullfilten 750 kr metern, och det kändes lite svårmotiverat. Då låter det mycket bättre med småstuvar, ska kolla upp det direkt! :D

   Radera
 7. Så fin! Avundas verkligen dina broderikunskaprer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Åh men det är bara att öva ;)

   Radera
 8. Den här är så fin Alicia! Den ser så jäkla verklig ut! Fy tusan vilken talang du är! <3

  SvaraRadera
 9. Alltså är så störd på att jag gissade fel!! hahahaha var helt säker på att det var Toffli!!!!! (förlåt för mitt smeknamnande - jag kan inte motstå.) MEn alltså den är SÅ MAGISK <3333333 Gillar att hon ser så slug ut i broschen. Hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tofslan är mer rund, Vifslan har lejonmanen som gör henne trekantig!! Du får plugga på alltså! Hehe. Och tack <3 Hon är slug!! En riktig odåga!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...