måndag 29 augusti 2016

Wildas rosor


När jag säger att ni är min största källa till inspiration så smörar jag inte. Är det inte i motiv så är det något ni säger, påpekar, berättar, visar eller förmedlar som väcker former och färger inom mig. Men ibland är det också så enkelt som att jag förälskar mig i en bild ni tagit, och vill göra min egen version av den. Det hände i lördags, när jag såg Wildas blombukett.


Romersk malört och rosor i en hög smal vas. Så skirt och bräckligt, och på samma gång modigt och ståtligt. Som Wilda själv. Jag gjorde min egen version av hennes rosor, i akvarell.
Det är varken det vackraste eller noggrannaste jag gjort, men penslarna har arbetat mot mig ett tag och detta var första gången på några veckor som jag kände att måleriet funkat någotsånär. Sen använde jag mina billiga(re), tunna akvarellpapper och det är en så himla dålig förutsättning eftersom de är ömtåliga och torkar för fort. På den översta högra rosen syns det tydligt hur pappret inte klarar av att bli uppblött och bearbetat flera gånger, vilket ett tjockare ark gör, det blir smuligt och blaffigt och går inte att jobba över. Men egentligen tycker jag det är de tre mittersta rosorna i den här bilden som är intressanta, så ni får titta på dem!

16 kommentarer:

 1. Men åh så fint! Så fin beskrivning av buketten också och hur den är som Wilda <3

  SvaraRadera
 2. Jag är så smickrad och imponerad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Dina akvareller har så starkt genomslag i mig. De gör mig alldeles alldeles tagen. Vilken detaljrikedom! Och att du inspirerades av en bukett jag har gjort är så galet fint. Åh, vad jag tycker om dig Alicia. TACK! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men diito Wilda! Så glad att du blir glad :) Du inspirerar och berör!

   Radera
 3. Dina akvareller alltså <3

  SvaraRadera
 4. Jättefint, gillar alltid dina akvareller så mycket :)

  SvaraRadera
 5. FY FABIAN VAD FIIINT DET ÄR. Du har gjort bladbakgrunden till rosorna så himla fint! Och själva rosorna OCH ALLT. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Blev faktiskt väldigt nöjd med bakgrunden - tycker den är svårast annars :)

   Radera
 6. Såååå fiiin Alicia! Wow! Älskar färgerna. Känns som en illustration som skulle kunna va taget ur "allra käraste syster". Lite så där magisk och vemodig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud vad fin beröm! Den tanken ska jag bära med mig djupt i hjärtat! TACK <3

   Radera
 7. De där bilderna hos Wilda minns jag att jag också tyckte var så vackra när hon publicerade dem. Och dina målningar av dem är otroligt fina! Vilken talang du har! Färgerna är så himla himla perfekta. Nu blir det en massa superlativ här ... men det är verkligen såååå fint! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla! Blir väldigt glad för superlativen ;) Kul att du fick samma känslor av Wildas bilder! Hon är stark både med orden och med kameran.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...