måndag 21 november 2016

Monthly Makers november/metall: kaninporträtt i häftklamrar

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Jag har gjort det! Mitt konstigaste Monthly Makers-bidrag hittills.

Metall har varit ett så klurigt tema. Det är ett material jag inte är van vid att arbeta i, som är bångstyrigt, vasst och egensinnigt. Jag hade naturligtvis kunnat göra det lite enklare för mig själv, men mitt syfte med Monthly Makers är ju till viss del att utmana mig själv att prova på nya saker. Därför satte jag mig en ledig förmiddag med häftpistolen och en gammal spånskiva i ett ganska lyckat försök att överrösta ljudet från grannens badrumsrenovering.

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Det blev en kanin, som alltid, men den här gången tecknad med häftklamrar! 29,5 x 14 cm.

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Jag häftpistolade tills jag fick ont i armbågen och spänningshuvudvärk, och om slutresultatet var värt det kan en ju diskutera.

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Men jag provade i alla fall något nytt! Och visst har den vissa släktdrag liknande mitt bidrag på fjolårets tändstickstema?

---

Skapa med oss!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I november är temat metall och Wilda är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag, senast den 28:e november, för att vara med. I temats Pinterestboard hittar du mer inspiration.

Vi som driver Monthly Makers är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

27 kommentarer:

 1. Så SJUKT fin! Jag vill köpa om du kan tänka dig att släppa den :)

  SvaraRadera
 2. Ah den blev jättecool! Men kan förstå att du fick ont i armen efteråt

  SvaraRadera
 3. Asså ibland vet jag inte vad jag ska säga för det är så bra.

  SvaraRadera
 4. Helt underbar! Gillar verkligen motsatsen mellan den fluffiga kaninen och de vassa och kantiga klamrarna!

  SvaraRadera
 5. alltid lika imponerad av din fantasi. så fint detta var!!!! wow. älskar dina andra kaninskapelser. tittade igenom arkivet en sväng. så fint.

  SvaraRadera
 6. SÅ FIN. Definitivt verdt det! :)

  SvaraRadera
 7. Blir ju helt avis på din påhittighet och att du kommer på så roliga idéer och tekniker!! Älskar denna! Själv vet jag inte hur jag ens ska få klart mitt bidrag i tid och känner att det blir så sjukt tråkigt, tyckte verkligen metall var superdupersvårt eftersom jag krampaktigt vill hålla mig till mjuka textilier XD

  SvaraRadera
 8. Så.jäkla.fint! Fattar typ inte hur en får till sånt här. Skitcoolt!

  SvaraRadera
 9. JA, så värt det! Jag tokälskar att du lekt loss och tänkt helt nytt plus att kaninen både är supersöt och uppstudsigt punkig på en och samma gång. Fattar inte riktigt hur du kunnat sätta häftklamrarna så exakt eller fått dem att likna päls. (Går det ens att dra ut häftklamrar som hamnat fel?) Grymt fint och kreativt!

  SvaraRadera
 10. Fantastisk, Alicia! Så annleis og kreativt, rett og slett supertøft :D

  SvaraRadera
 11. Tycker det blev fint! :)
  Det ser lite ut som broderi tycker jag!

  SvaraRadera
 12. Men HUR häftig var inte den här?! Har sett "målningar" gjorda med spikar men inte häftklamrar. Hur kom du ens på idén?! Älskar att den ser både snäll och lömsk ut. Alltså hur sjutton kan man få fram så mycket uttryck med häftklamrar?! HELT mindblown alltså.
  För övrigt får den mig att tänka på Donnie Darko. Den får du tolka hur du vill, men pga favoritfilm är det menat positivt!

  SvaraRadera
 13. Vilken kul idé! Och det blev en häftig effekt med denna tekniken (:
  Jag tänker varje månad att jag ska vara med och göra ett bidrag till monthly makers, men slutar alltid att jag sitter och suckar av brist på fantasi när månades tema släppts! Men ja, någon gång kanske det släpper och fantasin behagar att dyka upp (:

  SvaraRadera
 14. Men lägg av vad fint! Sjukt häftig teknik ju! Älskar hur klamrarna bildar pälsen, så genomtänkt varje häftning är liksom. Fantastiskt!!!

  SvaraRadera
 15. Coolt bidrag! Sån häftig idé.

  SvaraRadera
 16. Den är helt fantastiskt bra! Svårt att jämföra med alla dina andra underbara skapelser men den här är så himla originell vilket gör den extra cool!!!!

  SvaraRadera
 17. Inte så konstigt att du inte fixade att pikera pepparkakorna sedan! Så superduperfin!
  Mymlans mamma

  SvaraRadera
 18. Du är ett geni. Du är verkligen det. Så häftigt att du bara "jag ska testa något nytt, kanske en häftpistol" och så gör du ett KANINPORTRÄTT? Du är helt fenomenal.

  SvaraRadera
 19. Detta är så briljant att jag inte vet vad jag ska säga! Jag är så imponerad! :o Så himla bra jobbat med temat!

  SvaraRadera
 20. Det här var något utöver det vanliga!!! Väldigt rolig och originell idé och sjukt snyggt utförande!! Metall-temat verkar ha fått folk att överträffa sig själva.

  Jag brukar själv ha hörselskydd när jag häftar med pistol och dessutom spänner jag käkarna vid varje avtryckning så att jag har snudd på kramp i dem efteråt. Tycker tavlan är en rejält bedrift även i det avseendet.

  SvaraRadera
 21. Men hallå va?! Hur coolt! <3

  SvaraRadera
 22. Bra att du har sådan vilja att göra nåt sånt. Det är precis som om det är broderat med tråd. Av hård metall har du gjort en mjuk kanin.

  SvaraRadera
 23. Alltså Alicia, du är fan för briljant. Det här är banne mig magiskt, och en så himla kreativ tolkning av temat!!!! Älskar Monthly Makers för att det drar fram såna här idéer ur dig! Och det är tydligt att ditt bildspråk är mästerligt oavsett vad du tar dig för. Du har liksom gjort en helt makalöst uttrycksfull och söt kanin av HÄFTKLAMRAR. Så sjukt och fantastiskt!!!!

  SvaraRadera
 24. Men det här är ju så smart! Och jag tycker det blev superbra! Det är just sånt här som gör att jag tycker om Monthly Makers, bekanta material blir något nytt eller nya material blir något bekant!

  SvaraRadera
 25. Så himla spännande idé och utförande! Så häftigt hur du får fram formerna så himla bra trots stela häftstift.

  SvaraRadera
 26. Du är verkligen en mästare på fantastiska idéer!! Blev hur fin som helst!! Dessutom älskar jag kaninmotiv!;)

  SvaraRadera
 27. Hahaha, du har redan fått många positiva kommentarer om att slutresultatet var värt det, och här kommer en till! Alldeles underbar tavla har du gjort!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...