söndag 8 januari 2017

den kreativa veckan 1/2017: bottensömmar, baksidor och hemsidor

God morgon! Att det är söndag vecka 1 innebär att Den Kreativa Veckan (DKV) fyller ett år idag, och med tanke på att söndagarna numera är min bloggveckas höjdpunkt så är det klart att jag fortsätter projektet även under 2017! Tanken är att jag ska dela med mig av små och stora kreativa handlingar från veckan och även såna projekt som inte "får" ett eget inlägg. Målet är att göra denna blogg till lite mindre finputsat slutresultat och lite mer grisig process, och syftet att göra mitt skapande mer tillgängligt för er. Att bjuda på de allra första tveksamma lagren eller skisserna, misslyckade verk, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del både i att inspirera andra och att utveckla sin egen kreativitet. Nu börjar vi!


Jag har försökt hitta tillbaka till målandet efter en lång tids uppehåll, men insåg efter typ fem misslyckade akvareller att det nog är något fel på blocket jag använt. Färgerna lägger sig liksom på ytan och går inte alls in i pappret. Ovan är en katastrofal studie av mitt palettblad där jag hade för avsikt att experimentera med färgblandning på fuktigt papper men inte fick någon effekt alls.


Istället har jag sytt på min asymmetriska bottensöm. Ur det här perspektivet syns det knappt nån skillnad mot förra veckan.


Men faktum är att jag satt tusentals pyttesmå stygn som binder fast rutnätet i bakstycket.


Det syns tydligare på baksidan, som jag också tycker blev rätt snygg!


Här är en annan målning från innan jag insåg att pappret sög (eller rättare sagt, inte sög alls). Paprikor!


Nu slutar jag snåla och ger mig på lyxpapperna från Arches som jag fick av Kim i födelsedagspresent. Det är ju själva sjutton att det ska vara så svårt att kosta på sig att utnyttja sitt bästa material?


Jag har sytt ett kuddfodral av bottensömmen vilket blev pösigt och fult så det sprättar jag nog upp (glömde också fota det innan jag lämnade det i skolan så ni får fantisera!). Jag har sytt upp Andreas jeans vilket också var ett gissel eftersom det tydligen är en sport mellan creddiga jeanstillverkare att göra så tjocka tyger som bara möjligt.


Och så har jag lagt massor av tid som borde varit avsatt för skapande åt att försöka förstå wordpress och hitta ett tema för jag har äntligen börjat titta på att bygga en egen hemsida! Höll på att dö frustrationsdöden över allt jag inte kan eller förstår och har svårt att söka upp/ta till mig information om, bakade en tröstkaka, kämpade lite till, gav upp igen. Just nu önskar jag att jag bara kunde ladda upp min skiss och få den digitaliserad.

Och det var min, konstruktiva men inte vidare framgångsrika, vecka! Hur har ni haft det? Vad skapar ni för något just nu?

Veckans länktips:
+ Vi har presenterat de nya värdarna för Monthly Makers 2017 och Jessica har släppt januaris tema!

16 kommentarer:

 1. Skulle vilja ha den där bottensömmen som en poster, så fint rutnät och färger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gud vad kul!! Jag ska se om jag kan få till nån riktigt bra bild på den när den är spänd, så kanske det kan bli verklighet :)

   Radera
 2. Som jag gillar den här inläggsserien! Rasmus också, han sitter som trollbunden framför datorskärmen haha :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar dina kreativa veckor, är så kul att du delar med dig av det! Ser spännande ut med egen hemsida på gång också, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det, tack snälla! :D

   Radera
 4. Hipp hipp hurra på ettårsdagen! Ser fram emot ännu ett år.

  Kul julklappsrim förresten, missade att kommentera på dem. Första gången jag sett någon rimma om alla klapparna i samma rim, blev sagokänsla för mig. Gillar själv att rimma och la just upp mitt inlägg om julklappsrimmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad kul! Det ska jag in och kika på :) Rim är bästa jultraditionen, näst efter samtidskritiska pepparkakor!

   Radera
 5. Svar
  1. Om jag nu bara kan överföra den till 1:or och 0:or!

   Radera
 6. Vad kul med ännu ett år med denna inläggsserie!:) Intressanta påbörjade projekt & spännande med hemsideplanerna, jag är dock alltför oteknisk för att förstå mig på sånt...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det, tack :D Haha jag också, tur att jag bor med en systemtekniker!

   Radera
 7. Åh vad spännande med dina skisser! Skall bli spännande att se vad det blir av dem :)

  SvaraRadera
 8. Jag älskar din bloggskiss. Vilket konstverk i sig! Och ja, frustrationen vet inga gränser i början med wordpress, men det ger sig. Säg till om du behöver vägledning eller så. Gillar dina akvareller massor ju! Jag blir så inspirerad att försöka måla akvarell själv igen. :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...