torsdag 16 februari 2017

fem magiska ting från Hogwarts (som jag räddat på loppis)


För prick två år sen visade jag er några av mina mest magiska loppisfynd: Dumbledores förstoringslas smyckat med en fågel fenix, Snapes trolldrycksflaska med sirliga silverdetaljer och en mässingsuggla som fungerar som nödbrevbärare. Idag vill jag visa några andra föremål jag räddat från second hand-butiker och loppisar genom åren, och som jag är alldeles säker på att Mundungus Fletcher eller någon annan lurifax snott med sig från Hogwarts för länge sen, för att sedan sälja vidare till intet ont anande mugglare. Som ni vet är det ytterst farligt att låta icke-magiker hantera förhäxade föremål, och säkert ställde sakerna till med ett eller annat missöde som ledde till att de till sist lämnades in på loppis - där jag fann dem.


Först ut är Snapes bläckhorn. Det är i glas med en kork av silver. Med detta gjorde han alla anteckningar i sitt exemplar av Advanced Potion-Making, vilket Harry kommer över i sjätte boken (ytterligare ett exempel på vilken farlig kraft som kan finnas dold i de vardagligaste föremål).

Jag köpte det på Myrorna vid Odenplan för vad jag tror var 85 (kronor, alltså inte siklar).


Det här halsbandet hittade jag på Huvudsta loppmarknad där det låg i tryggt förvar under glasdisken. Kassörskan varnade mig för att det kunde vara förhäxat, men jag kände genast igen Sybill Trelawneys gamla halssmycke som hon förlagt i the Room of Requirement, och tänkte att jag skulle köpa tillbaka det åt henne. Men Sybill hävdade att hon naturligtvis vetat var det befann sig hela tiden och tackade mig för ansträngningen men bad mig behålla halsbandet. Så det gjorde jag!


Sen har vi professor Sprouts blomspruta - absolut nödvändig vid uppdrivandet av mandragoror! Jag köpte den för 35 kronor på Erikshjälpen för säkert sju-åtta år sen utan att veta vad det var för manick, bara för att jag anade att den var magisk. Det var först när mitt odlingsintresse tog vid som jag upptäckte vad den var till för, och kanske finns det lite av Sprouts magiska gödningsmedel kvar i botten för denna blomspruta är hemligheten till alla mina växters välmående!


En annan klenod är detta lilla mått i mässing (eller renaste guld kanske), som en husalf i köket "tappade bort" (fast jag misstänker narglar). Det har en stegrande bock graverad på skaftet och användes till att dosera Filchs Magiska Mirakelkur för Meningslösa Ynkar i het eldwhisky varje kväll. Vad han var på väg att straffa den stackars husalfen med är för hemskt att beskriva, men Dumbledore trollade fram en kopia och låtsades ha lånat måttet för att fiska upp ett tappat minne ur minnessållet, så allt löste sig som tur var!

Jag använder det varje dag för att dosera kaffe.


Det kanske mest fantastiska i min ägo är ändå Rowena Ravenclaws gamla smyckesskrin. Dekorerad med ett porträtt av hennes dotter på locket.


Jag köpte det på Loppisgallerian i Sundbyberg för bara hundra kronor. Inuti finns ännu fler skatter och magiska manicker, men dem tar vi en titt på en annan gång!

Har ni beslagtagit några förtrollade föremål på sistone?

20 kommentarer:

 1. Älskar det här inlägget! Mest avis på professor Sprout blomspruta, så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3 Men JA! Jag köpte den verkligen bara för att den såg rolig ut. Idag är jag så himla glad för det!

   Radera
 2. Det är en lycka för själen när en inser att en inte är den enda fantasten. Vilka fina manicker och krummilutter!

  SvaraRadera
 3. Åh... Klart man måste kolla efter magiska saker på loppis! Att jag aldrig tänkt på det tidigare! Så jag har dessvärre inte gjort många fynd. Lite olika glasflaskor har jag hittat, vissa misstänkt lagomt stora för diverse potions, men säker är jag inte.

  Men jag måste bara fråga, din blomspruta! Hur funkar den?! Aldrig sett en sådan innan, och blev så sugen på att hitta åt en själv! Har ett litet blomintresse, och då behöver man givetvis en sån fin blomspruta! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det enda jag gör! :P Potionsflaskor får en aldrig för många av!

   Alltså det är som en liten vattenkanna med ett lock med pumpmodul. Så en kan både använda den för att hälla genom den lilla pipen, eller så trycker en på den höga knoppen och då sprayar den genom det övre munstycket :)

   Radera
 4. Vilket underbart inlägg! Så fantasifullt och vackert! Ett barn hade storögt vandrat kring i din lägenhet kan jag tänka mig, och det är väl snudd på att vuxna också gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, det finns mycket att titta på ;)

   Radera
 5. ÅH ÅH ÅH för det här inlägget!!!!! <3 Vilken lycka att ha en av professor Sprouts blomsprutor i sin ägo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är fanken en av mina bästa erövringar!

   Radera
 6. jag tycker så mycket om det här att jag vill grina! allt är ju galet underbart och halsbandet fick mitt hjärta att slå ett extra slag tror jag. vill bara ut på loppisar och skattjakt mesamma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men jag vill hänga med dig! <3

   Radera
 7. ALICIA JAG DÖR AV DET HÄR INLÄGGETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!! Gör mig även lite nostalgisk för din blogg för några år sen??? VET EJ VARFÖR. Får nästan flashbacks till bilder från ditt rum i Spånga??????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det har en doft av förr på något vis! Bloggade mycket mer loppis/inredning/vardag då. Kanske får inspireras av mig själv och göra det lite oftare!!

   Radera
 8. Vilka magiska ting du hittat på loppis! Själv har jag jätte svårt att hitta saker när jag strosar runt på loppisar :/ Jag antar att de mest magiska ting jag har förvärvat nyligen är minnessaker från min farmor som gick bort nyligen.

  SvaraRadera
 9. By Merlins beard, hörru! Så himla mycket fint! Allt detta passar verkligen så bra in på hela estetiken hemma hos er, så oerhört fint! Mest gillar jag halsbandet och blomsprutan, så oerhört vackra! Själv vet jag inte om jag fyndat något riktigt magiskt på detta sätt på sistone, men jag har lyckats hitta två böcker jag letat efter ett bra tag i nyskick för en tjuga styck, och det får ju nästan räknas tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart magi! Och vad kul att du tycker det :) Vi gillar märkliga grunkor, det är ett som är säkert!

   Radera
 10. ÄLSKÄLSKÄLSK på detta inlägg! <3 <3 <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...