söndag 19 mars 2017

den kreativa veckan 11/2017: blad, fåglar och en katthundlejonhövdad hare


Glad söndag och framför allt - glad första påskadvent! Den här veckan har mitt bladbroschbroderarprojekt fortsatt och jag började med en Monstera obliqua.


Fyllde i den med två nyanser av grönt och denna blir nog min favorit hittills!


Jag har varit på Biotopia och tecknat fåglar.


Och fortsatt sen jag kommit hem. (Haha, den här inläggsserien påstås ju innehålla "processbilder" men denna är så uppenbart stage:ad.)


Så har jag börjat skulptera en hare som först såg ut som en katt, sen en fransk bulldogg, sen en bullterrier och nu ett lejon. Lera är minst sagt ett levande material.


Och i fredags avslutade jag veckan med en studie av en vissnad ros i kol. Bitterljuvt material det där. Så härligt snabbt och så eländigt kladdigt.


Såhär blev den! Jobbade i kanske 20 minuter effektiv tid och pappret är något mindre än A3. Sabbade teckningen lite på toppen tycker jag för att jag slarvade och glömde vilka linjer som föreställde vad, men men.

Idag ska jag på stan med några av Monthly Makers-värdarna! Hur firar du första påskadvent, och vilka kreativa projekt har du jobbat med i veckan?

--

Den kreativa veckan är en inläggsserie med processbilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla sin egen kreativitet.

6 kommentarer:

 1. Åh dina växt-broscher <3 Du skulle ju få göra en kollektion av broscher till växtgäris tycker jag! Gillar hur du skämtar med dig själv i text.

  SvaraRadera
 2. Asså så fiiiiint! Jag stickar på ett par blöjbyxor som jag är fett trött på för jag tror inte de blir jättebra men jag måste ändå göra färdigt dem för att se hur de ska bli och ifall jag ska göra fler så är det bra att kunna utgå från dem. Blö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh neeej, såna projekt är VÄRST! Hoppas det visar sig att de blir bra ändå eller att det i alla fall framgår tydligt vad du behöver göra annorlunda så nästa ex kan bli perfekt!

   Radera
 3. alltså haren! Så fin! Allt du gör är förstås fint <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...