torsdag 30 mars 2017

jättelika pösbrallor efter Ethels mönster

alternativ titel: Vad som inte blev mitt Monthly Makers-bidrag


Härom veckan sydde jag upp ett par byxor! Ni fick inte se något i söndagens DKV då de var back-up-bidrag till Monthly Makers geometritema (med sitt typ geometriska mönster), men sen fick jag ju flow och snickrade ihop en brosch istället, så jag höll dem hemliga alldeles i onödan.


Brallorna är sydda efter Ethels mönster och är egentligen en toile (provsömnad i billigt tyg) för att se vilka justeringar jag behöver göra för att få modellen att passa mig. Jag sydde i en halvful stuvbit med lite stretch vilket inte alls visade sig passa mönstret så slutresultatet är stort nog för hela familjen att använda samtidigt, men också det mest bekväma plagg jag äger, så som mjukisbralla duger de ju!
Till skillnad från mitt eget mönster (som jag sytt semesterbyxorna, flipendobyxorna och blombyxorna efter) har den här modellen en högre midja, påsfickor i sidorna (försöker visa det på bilderna ovan men skyller på att min mönsterpassning är för bra för att det ska synas hehe) och en mer "klädd" look (om man inte gör dem i stl XXXXL med extra stretch vill säga).


Nu är jag på jakt efter ett svart tyg som inte drar åt sig all världens katthår för att kunna prova mönstret mer på riktigt. När jag får ihop det är jag bra sugen på att sy ett par blommiga à la Ethel också!

Byxorna är mitt bidrag till Sypeppen!

8 kommentarer:

 1. Supersnygga!! Jag är så tacksam för att du tog dig tiden! <3 Modellen passar jättebra på dig, ändå nice med ett par fabulous mjukisbyxor ju ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så tacksam att jag får prova mönstret! Med rätt tyg tror jag det kommer bli en favoritmodell och sys i oändligt många utföranden!

   Radera
 2. Tyget var ju amazing!??!?!?! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha jag tänkte faktiskt på dig när jag valde det! Inte helt min stil men det hade nog passat dig :)

   Radera
 3. Alltså så knäppt att du blivit byxmänniska!! Men de är fantastiska tycker jag! Gillar fallet!

  SvaraRadera
 4. Lycka till att hitta en svart tyg som inte drar åt sig katthår ;)

  SvaraRadera
 5. Alltså vilka byxor!!! Mönstret på byxorna är ju bara för fint :D

  SvaraRadera
 6. men åh, tycker dessa ser superfina ut!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...