tisdag 28 mars 2017

loppis på Brick Lane och vårt Harry Potterska boende /London 2016


Från blomstermarknad till loppmarknad! Vi promenerade från Columbia Road till Brick Lane där det vad knökfullt med bord och prylar.


Plåtburkar, läderväskor, hjortkranium and all things nice.


Marknaden höll oerhört ojämn kvalitet och en kunde gå från ett bord där allt var intressant till ett med typ gammalt elektronikskrot och saker i hårdplast. Standard loppmarknad med andra ord!


Men mitt i den sunkigaste delen gjorde jag ett fynd: En gammal akvarellask! Den ser kanske inte mycket ut för världen, men för mig var den en skatt - full av nyanser jag inte har i min morfars gamla låda. Två pund gick den på och använts flitigt har den gjort sen dess!
Vi vandrade vidare, förbi Brick Lane Bookshop vars fina skyltfönster inte fick plats i mitt 50 millimetersobjektiv.


In i diverse hemliga butiker bar det och alla bjöd de på lockande erbjudanden, som "Jar of mixed bones"...


... och en uppstoppad skata!


Sen hamnade vi i Spitalfields! En enorm pryl- och hantverksmarknad där jag och Andreas genomgick en smärre kris förra våren då jag inte fått nåt kaffe och han hatar marknader.


Den här gången gick besöket bättre för mamma och jag gillar marknader och jag hade druckit kaffe. Min enda ånger är att tyget till denna kaninskjorta inte fanns på löpmeter.


Nej förresten, det är min andra ånger! Min STORA ånger är att jag inte kunde köpa denna flamingoplansch för 100 pund fastän mitt hjärta dog för den. Jag smygfotade den för att aldrig glömma och jag tänker fortfarande på den ibland.


Efter ett par varv var det dags att tänka på refrängen. Snart skulle vårt tåg mot Kings Langley avgå.


Men först hann vi med kaffe och kaka invid stationen!


Vi kom ut till förorten lagom till att solen gick ner.


Och hittade vårt fantastiska bed and breakfast, the Kings Lodge, som taget från en trollkarlsby.


Huset var från 1600-talet och en fick hålla sig i väggarna när en gick uppför trappan för allting var så snett och vint. I vårt sovrum fanns tre sängar fast den ena var bara en madrass utan botten (alltså det låg typ en kartong ovanpå sängramen, inga fjädrar, så det var tur att vi bara var två. Det kändes precis som att bo på The Leaky Cauldron.


Vi åt middag från det indiska take-away-stället en bit nerpå vägen och fick sitta i den stängda matsalen på lodgen. Så himla snällt!


Där fanns en hel samling gamla tekannor i olika hysteriska utföranden, men dem tittar vi på en annan gång va för nu behövde vi sova. Morgonen därpå skulle vi nämligen till Warner Bros studios och inspelningsplatsen för Harry Potter-filmerna!!!!!!!!!!!!!!!

6 kommentarer:

 1. En (betydligt mindre) version av flamingo-postern finns i den här samlingen tillsammans med andra fina postrar. https://www.amazon.com/Treasures-Library-Natural-History-Frameable/dp/1435161831/ref=pd_sbs_14_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=1435161831&pd_rd_r=PNYXJW3NBNYEC2CYJ3QQ&pd_rd_w=zYhND&pd_rd_wg=XFRP9&psc=1&refRID=PNYXJW3NBNYEC2CYJ3QQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag har sett att British Library säljer den i mindre format, men färgerna är mycket mattare. Det kan ju vara retuscheringen/kalibreringen i datorn men jag har inte vågat chansa än! Kanske gör jag det ändå nån gång, eller målar en egen flamingo! Tack för tipset :)

   Radera
 2. Myyysigt, Flisan!
  //Mymlans mamma

  SvaraRadera
 3. Måla en egen flamingo! Så nyfiken på att se mer av tekannorna hahah

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...