söndag 24 september 2017

den kreativa veckan 38/2017: katten Esther, frottage och luftballonger

Hej på er i söndagsmyset! Har ni några kul planer för dagen? Helgjobb, utflykt, skaparverkstad i soffan?

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi broderier embroidery hand needlework fritt skapa skapande kreativitet konst textil textilkonst schattérsöm broderad brosch embroidered brooch cat vit katt smycke accessoar accessoarer vadmal beställa beställning julklapp julklappar handgjorda handgjort hand made svensktillverkat svensktillverkad gjord i sverige made in sweden
Den här veckan har jag återvänt från sjukdimman. Lite trött och hostig men det börjar ordna upp sig. Startade veckan med att brodera en vit kattbrosch! Kommer till shoppen snart men går att paxa redan nu. Om jag inte behåller den själv, blev rätt kär i denna.

aliciasivert alicia sivert sivertsson teckning teckna skugga skuggning prickar streck blyerts frottage slagskugga självskugga högdager teknik tekniker teckningstekniker blyertsteckning gråtonsskala
Jag har undervisat i blyertsteckning - snackat slagskugga, självskugga, högdager och ljusreflektioner. Farit runt ute på gården med eleverna och letat spännande underlag att göra frottage mot.

aliciasivert alicia sivert sivertsson övning övningar tekniker akvarell akvarellmåleri måla skapa skapande bild och form olika sätt träd
Övergått till akvarell och demonstrerat olika tekniker på olika papper. Vi körde vått på torrt, vått i vått, lät färgerna flyta ihop, flyta ut i vatten, använde plastfolie, maskerinstejp, maskeringsvätska, och sprayflaska.

aliciasivert alicia sivert sivertsson papier mache pappersremsor tapetklister bild och form luftballong
Jag har jobbat vidare på mitt demoex till en uppgift som också var tänkt att bli mitt Monthly Makersbidrag. Ni gissade på ett muminhus tidigare, här är ledtråd nummer två!

aliciasivert alicia sivert sivertsson papier mache pappersremsor tapetklister häst bild och form skulptur
Jag har satt svans på papier-mâché-hästen och bandsågat brädstumpar i teaterverkstan.

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi broderier embroidery hand needlework fritt skapa skapande kreativitet konst textil textilkonst broderad embroidered beställa beställning julklapp julklappar handgjorda handgjort hand made svensktillverkat svensktillverkad gjord i sverige made in sweden lavendel lavender lavendelpåse doftpåse doftpåsar lavendelpåsar linne linnetyg
Preppat för nya lavendelpåsar.

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi broderier embroidery hand needlework fritt skapa skapande kreativitet konst textil textilkonst schattérsöm broderad brosch embroidered brooch cat vit katt smycke accessoar accessoarer vadmal beställa beställning julklapp julklappar handgjorda handgjort hand made svensktillverkat svensktillverkad gjord i sverige made in sweden
Och sist men icke minst, sytt en grå kattbrosch! Andreas kallar den Esther och hon går också att paxa.

Hoppas ni har det superfint! Nu ska jag ut till Djurgården till årstidens höjdpunkt, Skansens höstmarknad, och hoppas att det finns några fina svampkorgar kvar. Vad grejar ni med idag?

Veckans länktips:
+ The Craft Lab anordnar en Craft Bazaar på Midsommargården i Stockholm. Köp och sälj hantverk och överblivet material! HÄR finns även en intervju The Craft Lab gjort med mig!

13 kommentarer:

 1. De ska åka luftballong, luftrballongslampa! Åh så härligt i höstrusket. Sötkatter och jag vill fortfarande hoppa in i dina kurser, låter så underbart. Nu ska här sovas lite igen för Ungen somnade om efter morgonamningen och då tänker den här mamman göra detsamma. Men först var jag ju tvungen att äta lite frukost och läsa din kreativa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu närmar det sig! Vilka är det som åker ballong då...? ;)

   Blir så glad av tanken att du är först ut att ta del av mina kreativa veckor om söndagsmorgnarna! Har tänkt ibland att jag publicerar inläggen onödigt tidigt, men det tycker jag inte så länge du är uppe! Tack för dina glada tillrop Katarina, de gör mig så lycklig!

   Radera
  2. Jag kan höra av mig när Ungen inte nattammar för då sover vi kanske mer i ett svep :-) Men tills dess är tidig publicering guld.

   Snusmumrikens hatt tyckte jag var med på den första bilden så jag tror fortfarande det. Och han brukar väl helst gå på äventyr själv men jag är för dåligt inläst på muminberättelser för att veta om det finns något specifikt ballongäventyr. Ser fram emot att frossa senare om Ungen gillar dem. Har iaf kommit på varför jag inte gillade mumin när jag var liten, jag kunde tidigt läsa själv och gillade det men klarade inte av skrivstilen.

   Radera
 2. Katterna är fantastiska! Jag vill också vara elev hos dig, verkar så roligt och du är verkligen rätt person
  på rätt plats ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh <3 En vuxenkurs i veckan hade varit ett fint komplement! I framtiden kanske!

   Radera
 3. Vi har varit på skördemarknad och det var så himla fint väder och barnet var en riktig kämpe trots att hon knappt sovit <3 mysig dag! Fina kattbroscher du :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy så mysigt! Blev det några bilder? Jag är just hemkommen från Skansen med kameran fylld av rotfrukter, grisar och folk i fina kläder :D

   Radera
 4. Vilka fina lavendelpåsar. Jag har inte tänkt på att torka min lavendel. Det måste jag prova. Om det inte är för sent förstås.

  Å tack för länkningen. Kommer du och säljer på Craft Bazaar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Det allra bästa är nog att klippa dem lite tidigare innan de börjat vittra sönder och släppa frö, men det går säkert fortfarande! :)

   Tack själv! Jag jobbar alla andra oktoberlördagar så jag tror jag kommer behöva stå över försäljning på bazaaren, men kommer gärna och besöker!

   Radera
 5. Alltså katterna!! <3 Sååå fina!!

  SvaraRadera
 6. Jag vill gå dina konstkurser!!! allt får det att klia i fingrarna! de olika teknikerna i vattenfärg och blyerts ser intressant ut, skulle jag gärna vilja uppleva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vilket fint betyg, men då får du hålla kurs för mig också för vi har säkert massor med små tekniska knep och hemligheter bägge två ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...