tisdag 14 november 2017

hur jag och min broderade koltrasttröja hamnade i boken Nära fåglar


I mars fick jag ett mail med rubriken "Fågelboksförfattare söker kontakt". Åsa Ottosson hade hittat bilderna av min broderade koltrasttröja och var nyfiken på min relation till fågeln.


Jag trotsade min telefonfobi och lät mig bli uppringd för en intervju. Klumpen i magen släppte efter bara ett ögonblick, och det slutade med att jag och Åsa pratade i en halvtimme om koltrastparet på redskapsboden, om ungarnas första flygtur via utemöblerna, om hanen som brukade möta mig på gatan med drillande sång, och om nerven, trösten och svårmodet som koltrasten också symboliserar för mig.

Lite av det finns nu att läsa på sida 66 i boken Nära Fåglar av Roine Magnusson, Mats Ottosson och Åsa Ottosson, utgiven av Bonnier Fakta nu i höst. Här finns ett filmklipp av Ottosson och Ottossons första genombläddring av boken, som är fylld av berättelser om människor och fåglar, illustrerade med fantastiska foton av Roine Magnusson.


Tänk hur min relation till pappa koltrast lever vidare, långt efter att vi flyttat ifrån varandra. En trygghet är det, att ha honom broderad över bröstet, och en oväntad ingång till möten med andra som älskar fåglar.


Foton av Andreas Fagerström

13 kommentarer:

 1. Såå fint Alicia! Fantastiskt när olika intressen kan förenas mellan människor och medier!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, exakt så! Världen ändå <3

   Radera
 2. Hahaha Sååå trevligt!! Händer bara dig!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är så random och fint! :)

   Radera
 3. Hallå så himla fint! Mitt barn älskar fåglar. Skator är hennes stora favoriter hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men vad fint!! Så mycket kul projekt en kan göra med barn och tema fåglar!

   Radera
 4. Hej Du är verkligen välkommen till Öland. En stor anledning till mitt eget intresse för fåglar väcktes där. Du gör så mycket underbart och det är alltid en glädje att ta del av din kreativitet. /Gunnar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Gunnar! Samma för mig med Gotland. Jag har inte varit på Öland än men ser fram emot att besöka någon dag!

   Radera
 5. Så otroligt vackert. <3 Heja dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...