söndag 7 januari 2018

den kreativa veckan 1/2018: penselpennor och porträttbeställning


Glad söndag och gott nytt skaparår! Att sammanställa Den kreativa veckan på bloggen har blivit ett favoritmoment för mig, så jag fortsätter såklart 2018 också! Tanken är att visa upp alla möjliga alster från veckan, dels för att inspirera till en kreativ vardag men också för att blotta skaparprocessen och delge mer än det färdiga, finputsade resultatet.


I slutet av höstterminen visade en elev mig en bläckpenna med penseltipp som hon fått i present. Jag som föredrar pensel framför penna har inte riktigt kunnat släppa tanken och efter att precis en sån dök upp i Noukahs inlägg om favoritbläckpennor for jag raka vägen till stan och köpte en Pentel Pocket Brush. Betyg: roligt! Jag har inte hunnit använda den ordentligt för här pågår mest flyttpackning just nu, men en liten teckning tog jag mig tid för. Jag inspirerades av ett analogt foto av ett fågelbo jag tagit som liten nån gång (obs, en ska inte fota fågelbon, det håller föräldrarna borta från äggen och stör häckningen, obs obs). Jag ser verkligen fram emot att ta pennan med på utflykt i vår!


Efter en nästan målerifri höst (känns det som i alla fall) har jag äntligen tagit mig tid att börja på ett ganska stort och svårt beställningsprojekt i akvarell. Det svåra är att modellerna är unga, vilket gör att jag måste vara så otroligt försiktig med alla linjer för att inte få dem att se äldre ut. Samtidigt som linjerna måste finnas där för att det ska synas vem det föreställer. Gulp!


Den andra skissen har jag inte riktigt hittat rätt i utan behöver fortsätta justera innan jag kan börja måla. Det är lite läbbigt att visa teckningarna innan målningen är klar tycker jag, eftersom det finns så många skeden då jag kan paja bilden när jag väl börjar måla - ibland får jag göra om alltihop liksom (som när jag målade Kevät). Vi får se var det slutar!

Vad skapar ni såhär i början av året?

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Och åh va kul att du gillar pennan :D Verkligen supermysig att skissa med.

  Tycker akvarellskisserna ser lovande ut so far. Blir en rolig utmaning att göra mjuka övergångar, och mecka med mjuka vs hårda kanter, som skapar de där typiska "strecken" i ansiktet. Ser fram emot resultatet!

  Jag själv har också gett mig på akvareller igen. Det är så lätt att jag bara sitter och jobbar digitalt, men i år ska jag bannemig måla klart 5 målningar innan året är slut. Har precis påbörjar två stycken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, tack för tipset!

   Superpepp på att se hur du målar analogt! Bra målsättning och kul att få följa :)

   Radera
 2. Läste inlägget först från mobilen och såg en fågel under fågelboet på målningen, var ju tvungen att kolla via datorn också och jo, för mig är den fortfarande där. Häftig effekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul! Nu ser jag den också :D

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...