torsdag 18 januari 2018

en första glimt av nya lyan


Hej hallå, vilken vecka vi har haft! Det känns som en evighet sen flyttlasset gick och samtidigt kan jag inte begripa att vi redan sovit sex nätter i nya lyan. Sakta men säkert börjar vi komma i ordning, vi flyttar kartonger fram och tillbaka, sicksackar mellan verktyg och bråteshögar, har fortfarande inte fått tag i bestickslådor av rätt storlek eller klädstänger till garderoberna men har snickrat tre Ikea-byråer och byggt en säng.


Katterna klarade flytten bra. Vifslan tyckte det var FETT KUL att tömma gamla lägenheten, sprang framför fötterna, smet ut i trapphuset, klättrade på lådhögen och var så i vägen att vi fick stänga in henne i badrummet ett tag. Sen när hon skulle åka bur var det inget kul längre och hon vrålade hela bilresan, men väl utsläppt i nya lägenheten for hon runt med svansen rakt upp och utforskade. Sen dess har bägge katter sovit rätt tungt men verkar trivas bra.


Katterna gillar att bo längre ner i höjdled och sitter gärna i fönstret och spanar på sina favoritgrejer: kråkor och byggjobbare.


Precis när vi började få fri golvyta kom vår diskmaskin som visade sig ha en stor buckla i fronten och som nu står mitt i alltihop i väntan på byte. Alla böcker och Andreas födelsedagsdiskokula är på plats liksom fasanen Göte.


Alla växter överlevde också tack vare trettio lager tidningspapper och utöver att jag fått spjäla toppen av rumsgranen som blivit lite sned är alla glada och frodas som tidigare.


Jag har köpt en helt fantastisk chiffonjé som jag snart ska visa varje hemligt lönnfack av.


Och vi har BYGGT en SÄNG, sa jag ovan, men jag vet inte om ni förstod hur fett det är? Jag har filmat hela processen från sju plywoodskivor till drömmöbel så det ska ni få se när jag har tid att klippa ihop allt. Katterna har sovit i sängen varje natt sen den kom på plats vilket är mysigt.


Ja, lite såhär ser det ut och lite såhär har vi haft det! Trötta är vi men glada och lägenheten kändes rätt från första stund. Här kommer vi känna oss hemma, det är jag helt säker på!

21 kommentarer:

 1. Så spännande!! Vill se sängen i 1000 vinklar!!

  SvaraRadera
 2. Växten på femte bilden, vad är det för något? Vill så gärna ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en Maranta! Visst är den tjusig :)

   Radera
  2. Åh tack! Jättefin - ser ut som ett litet konstverk!

   Radera
 3. Det ser jättefint ut! Vad lustigt att katterna och mitt barn tycker om samma saker! Fast här är det mest skator. Ser fram emot att se sängen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha visst är det lustigt! En undrar om det är utbudet eller efterfrågan som egentligen styr ;)

   Radera
 4. Så så så fint. Väldigt spännande att få se sängbygget :) Skönt för katterna att det gick så bra. Bor också på bottenplan och fåglar är en hit! Har hängt ut talgbollar på balkongen för extra nöje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla! Det tar sig :)

   Ja, så tacksam för att de är så lättanpassade <3 Vad kul med matning på balkongen! Här står det att en inte får mata fåglar invid huset men jag kanske kan hänga ut nåt till byggjobbarna.... ;)

   Radera
 5. Vad kul att få kika lite på ert nya hem! Ser fram emot fler bilder, speciellt på sängen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det, det kommer! :D

   Radera
 6. Vad kul att få kika in! Det är alltid så spännande att se människors saker i nya omgivningar tycker jag, förändrar upplevelsen. Och många nya saker att se fram emot att läsa om. Jag fick känslan av att de mörka bokhyllorna agerade fotgavel till sängen men det var nog bara en synvilla tänkte jag sen när jag såg lite mer av sängen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju inte lätt att förstå helheten med bara detaljbilder inser jag! Bokhyllan står rygg mot rygg med soffan, medan sängen står i ett eget rum! Nästa gång får jag ta vidvinkelobjektivet ;)

   Radera
 7. åh vad fint! Grattis till er nya bo <3

  SvaraRadera
 8. Åh vad härligt! Så pepp på att se ert sängbygge <3

  SvaraRadera
 9. Oh, your new flat is beautiful! <3

  SvaraRadera
 10. Så mysigt det blev! :D Häftigt att ni också byggde sängen själva!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...