måndag 11 juni 2018

miniatyrbyrå i återbruksmaterial för odlingstillbehör, redskap och frön


När jag jobbade i butik för ett par år sen hade vi en produkt som alltid levererades i små zinklådor. Återbrukaren i mig kunde omöjligt slänga dem efter att de tömts, och i förra lägenheten använde vi dem i badrummet där de passade på rad i spegelskåpet. I nya lyan har de mest stått i en oanvänd stapel så jag började fundera över var jag kunde behöva dem. Svaret var naturligtvis: på balkongen.


Så jag skissade upp en konstruktion, for till bygghandeln och köpte list samt mässingsspik, hamrade ihop delarna med stor lust och lite eftertanke och fick ta isär hela grejen flera gånger för att det blev snett och vint.


Snickeri är inte min starkaste sida men jag jobbar på att bli mer trygg med materialet och verktygen. Att våga mer och kanske framför allt att pausa och kontrollmäta mer.


På lådorna klistrade jag dymoremsor över vad som skulle förvaras i vilken låda.


Och så fick min pollineringspensel, växtsax, mina fröpåsar och alla snörstumpar och små ståltrådsbitar varsin plats!


Jag ville återbruka trä från vårt sängbygge så både topp- och bottenskiva är plywood från huvudgaveln.


Lite skev och lite ranglig, men precis lika gullig tycker jag ändå!

12 kommentarer:

 1. Den ble jo perfekt! Super- praktisk OG fin :-)

  Men du, jeg er fortsatt så imponert over den nydelige kjolen du "så enkelt" smalt sammen i forrige uke :-D Jeg kan nesten ikke bak frem på en symaskin, men har lyst til å lære mer. Så da lurer jeg på om du har noen tips for hvordan jeg kan gå frem? Drømmer om å sy et skjørt med mye vidde i f eks. Kanskje du allerede har laget en trinn- for - trinn guide eller vet om en bra nettside/ noen enkle videoer på youtube eller noe?
  Du inspirer meg så mye, og nå er det på tide at jeg også tør prøve meg litt selv (hei prestasjonsangst!) :-)

  Stor klem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Janniche! Så glad att du gillar klänningen och ännu gladare att du inspireras <3 Jag har inte skrivit nån guide och känner att jag själv har mycket kvar att lära om sömnad, men vill rekommendera bloggen www.fredrikapavinden.com där det delas både tips, tricks och guider! :)

   Radera
 2. Din byrå är jättefin, smart att spara på grejerna. Ett sätt att göra den mindre vinglig hade varit att sätta ett kryss av något på baksidan, (så som det är på en del bokhyllor som inte har någon baksida) eller att helt enkelt slå dit en skiva på baksidan.
  Tack för en fantastiskt fin blogg! Jag har läst din blogg länge och hoppas att jag har förmånen att få göra det ett tag till.
  MVH Smultronhumlans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, tack snälla för att du skriver! Blev så väldigt glad :D

   Toppenbra tips om baksidekryss! En lagom stor bottenplatta vore nog också bra - kanske grejar jag vidare med den någon dag :)

   Radera
 3. Superfin och praktiskt! Gillar den ursmarta lösningen med typ hörnlisterna som lådorna står på :D

  SvaraRadera
 4. Vilken söt liten byrå! Jag tycker det är ursnyggt med zinklådorna mot trästommen :D

  SvaraRadera
 5. MEN vad fiiiiin! Så himla bra och enkelt och praktiskt och smart! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack! Vad roligt att du gillar den :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...