onsdag 24 november 2010

h-h ha den äran

Så hur var det? Hur känns det att vara en smula äldre och inte ett uns klokare? Har jag vuxit något? Och framför allt, vad fick jag i present?

För det första fick jag en himla massa fina gratulationer, hundra notifications på facebook, ett antal sms och samtal och så besök. Evigt tack tack tack tack för alla små och stora tankar!

Födelsedagsfirandet började med att Carolina kom förbi med kardemummabullar och glögg. Efter att vi satt i oss dessa och varsin muminkopp kaffe plingade morföräldrarna på dörren och så vankades det tårta, två bullängder, kakor, tre sorters likör och mera kaffe. När de skulle ge sig av stod större delen av grannfamiljen på trappen - pojkarna jag sitter barnvakt åt och deras mor - och med sig hade de en blombukett som fyraåringen hade valt. Så. Himla. Fint.
Vid sextiden kom farmor och farbröderna för att dricka mer glögg, äta förrätt, varmrätt och ytterligare en tårta, dricka vin och höra mig hosta som en hel pluton med tuberkulos. Vid elva gick jag och la mig med dödshuvudvärk, men ganska nöjd efter en fin dag.


Jag fick pengar så jag förhoppningsvis ska ha lite sparkapital kvar efter att SL-kortet och terminsavgiften för ridningen är betalda och julen passerad, jag fick filmen Chaplin med Robert Downey Jr. i huvudrollen, och inte mindre än fem dubbel- och trippeldvd:er med nästan 40 timmar av Sherlock Holmes och John Watsons (spelade av Jeremy Brett och David Burke/Edward Hardwicke) äventyr. Jag fick en pannlampa så jag slipper bryta benen av mig och dö ensam och olycklig i en snödriva på den icke upplysta vägen till stallet, en tunika och tre nya fina underbara kökshanddukar ur samma serie från Finlayson som dem jag har sen tidigare.

aliciasivert alicia sivertsson handdukar mumin finlayson

Så bortsett från att jag är så trött på min förkylning och rethosta att jag dör lite och bortsett från att jag fick förfärlig huvudvärk framåt åttatiden och bortsett från att vin och likör gjorde att jag inte kunde ta min hostmedicin och bortsett att det antihostpiller jag faktiskt tog fick mig att vrida mig i magplågor halva natten så kändes det väldigt väldigt bra. Nu får jag köpa min egen whisky!

rubrik ur ASKUNGEN av DEN TJOCKA MUSEN

5 kommentarer:

 1. Låter som ett toppenbra födelsedagsfirande ändå! :D Kökshanddukarna så himla, himla fina och kul att du har en liten samling nu :)
  Gratulerar än en gång! Tänk vad du är stor nu! (och jag är dig i hasorna)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Du hade inte dött ensam och olycklig, jag hade legat i snödrivan intill!

  SvaraRadera
 3. Det är härligt att bli 20, men sedan kan det ju ta stopp. Låter som att du hade en helt underbar födelsedag.

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott Alicia! Låter som om du haft en riktigt trevlig sådan, att ha massor av besök är supertrevligt! Självklart är man kanske lite trött om kvällen, men det kanske var bättre så du somnade lite bättre trots den ihållande hostan? Hoppas den försvinner snart!
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. låter som en härlig födelsedag!
  och yaay till egenköpt whiskey=)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...