fredag 1 april 2011

salighetssaker (2)

Ska vi prata pryttlar? Jag lovar härmed mig själv och världen att jag i vår ska bära brosch oftare.

När jag hör ordet 'brosch' går tankarna vanligen till pråliga påfåglar med swarovskikristaller till ögon, krångliga porslinsarrangemang och allsköns krimskrams som får det att krypa i skinnet av obehag. Men på sista tiden har jag insett att hittar man bara rätt smycke kan broschen vara en ypperlig kläddetalj.

Hittills har jag lyckats lägga rabarber på en handfull (alla begagnade), som jag har för avsikt att bättre bruka i vår. Vi kikar lite.

alicia sivertsson aliciasivert fisk fish pin brosch
Plattfisken känns väldigt allmänt lagom, och lagom är ju bra.

alicia sivertsson aliciasivert pin brosch ankare anchor sailor
Två pläterade ankare, passar ju mitt klädtema hyfsat va. Skulle inte invända mot att ha en av de här på mig varje dag.

aliciasivert alicia sivertsson kanin rabbit brosch
Kaninen går egentligen in under beskrivningen "prålig med swarovskikristaller till ögon", men är väl undantaget som bekräftar regeln. Någon gång måste man ju få vara lite cirkus. Fast kanske inte för ofta.

alicia sivertsson aliciasivert pin brosch camé
Camén är ärvd efter min mamma som i sin tur fick den i konfirmationspresent och den är så ljuv att jag faktiskt aldrig vågat använda den.

alicia sivertsson aliciasivert pin brosch hjort deer
Hjorten är förmodligen allra allra finast och sitter som gjuten på min gröna vårjacka.

aliciasivert alicia sivertsson panda brosch
Och så den lilla pandan som får mitt flickebarnshjärta att klappa i otakt. Egentligen vill man bara hålla den i handen och klappa den. Vilket kanske är bäst, eftersom den på sätt och vis är rätt gräslig att nåla på skjortan. Så jag satte den på väskan istället. Åh.


Vad säger ni själva om saken? Är det inte tid att dekorera mera? Förtjänar broschen sin bottenplacering i bijouterihierarkin eller ska vi göra ändring i saken?

10 kommentarer:

 1. Tack fina fina du! Och vilka himla tjusiga broscher, tycker speciellt om ankaret och hjorten =) Ha en trevlig helg nu :)

  SvaraRadera
 2. Åh vad fina! Har också funderat över om man ska leta fram en fin brosch och fästa på något klädesplagg då och då. Tycker absolut att det är tid att dekorera mera!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka gosiga broscher.

  SvaraRadera
 4. men ååååååååå! vilka förtjusande! jag håller verkligen med om att man bör bära broscher mer, man känner sig lite små elegant :)

  SvaraRadera
 5. Men åh så fina broscher! Klart de skall användas flitigt!

  SvaraRadera
 6. så himlans mycket charmiga små finurliga ting! jag har svårt att bestämma favorit, men eftersom jag själv är på caméjakt så får det kanske bli den bara för att jag ska erkänna mitt avund. kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Åh, jag har en brosch hemma, en indianhäst som jag köpte i USA.. Älskar den, och brukar använda den under vintern att hålla ihop halsduken med så man slipper tappa den i blåsten!

  och jag älskar din hjort!

  SvaraRadera
 8. åh vad fina broscher. vill också ha, speciellt hjorten

  SvaraRadera
 9. fina små skatter! jag har en del broscher, tycker om dem jättemycket men glömmer tyvärr bort dem! jag tycker absolut det är dags att dekorera mera, ska inventera smyckeskrinet och lägga broscherna mer lättillgängligt. ingen bottenplacering här inte! (:

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...