måndag 10 september 2012

handarbetslöshet och pysseldekadens

Sen jag fäste den sista tråden i Gryffindorbroderiet har jag inte vetat riktigt vad jag ska ta mig till härnäst (halsduken räknas inte, den blev klar på en vecka). Att vara mellan pyssel är ett oerhört destruktivt tillstånd för mig, och nu har jag varit där i flera månader. Det är inte för avsaknad av idéer (de finns), utan mer för prioritetsordningsångest, tidsbrist och teknisk okunskap - jag vill göra så hejdlöst mycket, men begränsas av mönsterskaparprogram och rådvillhet gällande hur man på bästa sätt fäster ett axelband i en läderväska. Min värsta typ av i-landsproblem, vilket blir mycket mer påtagligt såhär om hösten när manin släpper.

aliciasivert, alicia sivertsson, pinterest
För att få inspiration och tips om arbetssätt som inte kräver vävstol, svarv eller brännugn har jag, liksom alla andra själlösa (fast hundra år senare), engagerat mig i Pinterest (ni kan väl länka era egna användare?), där jag samlar på ond bråd död, vackra män och broderade väggbonader. Jag har också haft personlig garninventering (det behövdes, lådbottnen hade fallit ur), påbörjat och raderat bloggutkast om ingenting samt dunkat huvudet i väggen upprepade gånger.

Ack, inspiration, kommen ni nu vänligen till mig på momangen för fan.

aliciasivert, alicia sivertsson, dumbledore, dumbledorefilt, crochet, mormorsrutor, granny squares, filt, virka, virkning
Tills vidare skriver jag fula ord i kalligrafi och sammanfogar mormorsrutor till Dumbledorefilten, vilket kan var det allra tråkigaste projekt jag tagit mig för och fullföljt (snart), men något måste jag ju syssla med. Jag läser också, vilket vore bra om en hade för avsikt att bli kulturell eller kunnig. Det har jag inte. Jag vill bara ha något att hålla i handen.


Åh, döden döden döden.

6 kommentarer:

 1. Haha, men ja! Att sy ihop mormorsrutorna var otroligt tidskrävande och inte särskilt kul - jag var, om jag ska vara ärlig, rätt så glad att garnet bara räckte till en miniatyrfilt i den stunden.
  Men det finns rätt mycket bra pysseltips på Pinterest. Och mycket aptråkigt också, för den delen. Jag har följt dig nu så du borde väl hitta mig men om inte: http://pinterest.com/timvisare/
  Fast jag håller inte på så mycket längre. Ackack.

  SvaraRadera
 2. ond bråd död med sylt, haha, härligt!
  jag har hört om detdär pinterest men ack så kårnligt namn att komma ihåg, ska nu skaffa mig en användare när jag kommer ihåg! tack.

  och om du vill sy något, alternativt lära mig sy, så är jag på. jag vill sy kläder, mmmm.

  SvaraRadera
 3. höst är ju bästa tiden för nystarter så hoppas du får lust med något pyssel snart igen.

  har följt dig nu, och här håller jag till även om det är ganska sporadiskt http://pinterest.com/andstartagain/

  SvaraRadera
 4. sv: hoppa ner i min väska dårå! jag har liksom alltid förväntat mig att du kan krympa till åtminstone hattifnatt-storlek?
  ps. måste nog ta o skaffa mig en pinterest nu....can't. resist. anymore

  SvaraRadera
 5. Det må vara tråkigt men ack så fin den kommer bli när den är klar! Åh. Jag önskar jag hade ditt tålamod för att sitta med sådana projekt!

  SvaraRadera
 6. Håller med Adina, skittråkigt men mödan värt. Nästan. Att bara fästa alla trådar är ju för jävligt ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...