lördag 17 november 2012

glimtar från skolveckan

aliciasivert, alicia sivertsson, tryck, trycktekniker, potatistryck, spegelmonotopi, monotopi, levande verkstad
Den här veckan har vi experimenterat med olika trycktekniker och det har givit mig så enormt mycket av både inspiration och utlopp.

aliciasivert, alicia sivertsson, tryck, trycktekniker, potatistryck, spegelmonotopi, monotopi, levande verkstad
Här har jag gjort potatistryck i form av näckrosblad (fast alla tyckte det var gurkor) och ett litet urtidsdjur - tryckt genom en stencil utskuren i overheadplast. Porträtten till vänster är målade med tuschpenna på en spegel och sen tryckta på fuktigt papper.

aliciasivert, alicia sivertsson, tryck, trycktekniker, potatistryck, spegelmonotopi, monotopi, levande verkstadm triptyk, war of the worlds
Veckans huvuduppgift var att skapa en triptyk inspirerad av musik. Jag gjorde The War of the Worlds genom att rolla färg på en glasskiva och trycka massor av lager i svart och rött. När jag får tag i en enorm scanner någon gång ska ni få se blodet i detalj.

aliciasivert, alicia sivertsson, vädur, fridolf, akryl, måla, målning, akvarell
Och djävulsgeten Fridolf som kom till förra fredagskvällen och som skulle vara Hin Håle själv men som blev en ganska snäll och närsynt vädur därför att mitt undermedvetna spökar till det för mig.

6 kommentarer:

 1. Himla fint alltihopa. Potatistrycket skulle jag nästan vilja ha som ett tyg här hemma! Typ på väggen, en kudde eller finduk eller nått. :)

  SvaraRadera
 2. Näckrosgurkorna och urtidsdjuret är mina favoriter, helt fantastiska!

  SvaraRadera
 3. Alltså! Åh älskar din konst!!! Färgerna och formen och åh ja!

  SvaraRadera
 4. Du verkar minst sagt ha det alldeles makalöst!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att få pyssla och dona så mycket! De där tryckgrejerna verkar vara vad min vän Sanna också sysslat med under sitt första år på inredningsdesign :) Man verkar kunna göra oändligt mycket roliga och fina grejer!

  SvaraRadera
 6. Tack allihop! Jag är bortskämd med världens bästa vardag.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...