lördag 16 mars 2013

I have a house where I can go when there's too many people around me

Detta är anledningen till att jag behöver en brödburk:

aliciasivert, alicia sivertsson, lägenhet, apartment, living, interior, interiour, rocking chair
Det senaste året har jag nästan förgåtts av längtan bort, och suttit och gråtit av frustration över hur omöjlig bostadsmarknaden är och räknat och dividerat och insett att jag måste ta lån för att betala hyran och lån för att betala räntan på lånet, alternativt bo inneboende på tio kvadrat i Nynäshamn. Var nästan beredd att slå upp ett tält i skogen mitt i smällkalla vintern bara för att bryta monotonin.

aliciasivert, alicia sivertsson, lägenhet, apartment, living, interior, interiour, sofa
Men med lite tid och allt tålamod jag kunde frammana ordnade det sig så bra som det någonsin kunde, och nu tar jag mina juveler och salighetssaker och mitt krams och mitt garn och mina skivor och flyttar alltsammans till Odenplan och den finaste lägenheten i Hela Vida Världen.

aliciasivert, alicia sivertsson, lägenhet, apartment, living, interior, interiour
Det är en släkting jag ska få låna den av, för det är så man nästan måste göra i den här stan och det är så evinnerligt sorgligt. Vad som däremot är roligt är att jag har bott i den här lägenheten förr - när jag var alldeles nyfödd.


Det är pappa som byggt alla smarta lösningar och på väggen utanför toaletten hänger faktiskt en liten liten Alicia kvar. Jag minns inte så mycket från den här tiden, bara en tapet med humlor och spegeldörren i köket. Mamma, pappa och jag flyttade härifrån 1992. Och nu kommer jag tillbaka!

aliciasivert, alicia sivertsson, lägenhet, apartment, living, interior, interiour, kitchen
Är van vid att bo på samma golvyta som köket. Nu vet jag inte vad jag ska göra av all plats. Det är knäppt det där hur man tror att det aldrig kommer att lösa sig men så plötsligt vänder vinden och man är världens mest priviligerade människa. Vet inte om jag någonsin kommer att vänja mig vid att ha det såhär bra.

---

Det var före-bilderna. Porslinet och hälften av mina kläder är på plats. Idag går ett lass böcker, alla skivor och dvder, LP-spelaren, en bokhylla och piratbyrån. Återkommer.

rubrik ur THE BALLAD OF YOU AND ME AND POONEIL av PAUL KANTNER/JEFFERSON AIRPLANE

25 kommentarer:

 1. Alltså nej vad fint! Måste komma på brodyrkurs där nu ju!

  SvaraRadera
 2. Grattis grattis
  Av erfarenhet så vet jag att det går fort att fylla ut utrymme, ja i alla fall om man gillar att slöjda och handarbeta.
  Hoppas du hittar "rätt" brödburk också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Haha ja, det är ett antal kappsäckar hobbyböcker och nystan som ska klämmas in, så det kanske jämnar ut sig. Annars får jag börja svarva, väva eller göra något annat utrymmeskrävande.

   Radera
 3. Vilket härligt ljus det är i lägenheten :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är bäst <3 Stor kontrast för mig som är van vid att bo i västerläge där det aldrig är något ljus, annat än lite kvällssol på garderobsluckorna mellan 16 och 18 om högsomrarna. IH!

   Radera
 4. Men lägg ner! Är det den där långt-bort-på-Drottninggatan-ish som du berättade om någon gång för lääääänge sen när vi spatserade runt? (Underligt att jag ens minns det insåg jag nu…?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket hästminne, det stämmer! Den ligger naturligtvis inte på Drottninggatan, men det var väl ungefär så mycket en visste om Vasastan på den tiden - att den börjar där Drottninggatan slutar.

   Du förstår hur länge jag väntat på det här. Kommer bli så himla bra.

   Radera
  2. Hahahahaha precis. <3 Kunskaperna om innerstadens utformning var med andra ord SÅDÄR för ett par år sen.

   Ja åh jag vet och jag är så lycklig för dig! Hurrahurra! Herregud, nu måste vi ju åka och hälsa på varandra båda två för att "hälsa på nya stället" tjoho!

   Radera
  3. Hohoho, DET är det allra bästa! Dubbel inflyttningsfika liksom. Har inte fått njuta dina semlor i år och det SKÄR genom min själ! Plus att jag verkligen verkligen vill se hur det blir när du får fria inredningstyglar. Ih ih ih!

   Radera
  4. Har inte bakat några semlor i år, men de första jag gör ska du få smaka. Lovar och svär.

   Radera
 5. Vilken lya, och vilket flyt att få flytta in på den!

  Grattis till brödburken också! Det var nog de snyggaste jag sett! :)

  SvaraRadera
 6. Grattis! Det låter som en helt fantastisk lägenhet och jag tror att du kommer att trivas strålande bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I WILL. Hur går det för dig?

   Radera
 7. Grattis! Gud vad roligt att du fatt lana en sadan fin lagenhet! Hur lange far du bo dar? Nar jag kommer hem till Sverige maste jag fa komma och halsa pa :D
  Ah, Odenplan av alla stallen ocksa. Golven! Och fonstren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett och ett halvt år till att börja med. Du är så så så välkommen!

   Radera
 8. SV: Tack snälla fina Alicia!! <3

  Grattis!! Vilken underbart vacker lägenhet! Bostadsmarknaden är verkligen helt sjuk (och likaså arbetsmarknaden, suck). Är så glad för din skull! Underbart vackra golv och fönster! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack själv!
   Ja det är eländigt. Alla har ju inte en släkting som råkar sitta på världens bästa lägenhet som står tom. Men jag är himla glad för min egen skull just nu.

   Radera
 9. Wow! Grattis Alicia! Helt fantastiskt ju!

  Jag förstår din tidigare ångest, jag har fortfarande inte kunnat flytta hemifrån. Buhu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måtte du också få lämna hemmets härd snarast!

   Radera
 10. Nej åh så fint!! Grattis till nya boet! Bostadsmarknaden är så knäpp. Är inte längre nyfiken inför att lämna hemmet om några år utan mest rädd, och det är så sorgligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för nedrigt! Men räds icke. Vi skapar ett kollektiv när du tycker att det är dags. Kan odla te och avokado sådär som Stefan Sundström.

   Radera
 11. Åh va härligt!! Bästa läget också! Nu vill jag också ta tag i det där himla bostadsletandet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...