fredag 27 juni 2014

i höst, när jag blir stor

Så skolan är slut, jag har en examen och en titel. Levande Verkstadspedagog. Med kunskaper inom gips, lera, måleri, teckning, trä, metall, återbruk, textil, drama, och en massa annat. Med en repertoar av övningar som dämpar prestationsångest och ger en rolig ingång i eget eller gemensamt skapande. Med viljan och förmågan att väcka lust och inspiration. Vad ska jag göra av alltsammans i höst?

Jag ska förädla det naturligtvis. För min egen skull, och för att kunna ge er mer. Jag ska läsa berget av böcker om kalligrafi, wild life painting, applikationsbroderi, surrealistiskt måleri, handarbete och de konstnärsbiografier jag har staplat omkring mig. Jag ska experimentera med tyg och färg och skrot och papperslera, jag ska lära mig lägga mosaik. Jag ska bygga en muminhusmodell med Andreas. Jag ska prova prova prova allt och göra det i den utsträckning och med exakt den frenesi och lust som mitt tredje rum bjuder mig, utan att ta hänsyn till vad som står näst på schemat.

Jag ska grunda en Etsy shop och jag ska stå på marknad i september. Framför allt ska jag, jag SKA, ansöka till Liljevalchs vårutställning med i bästa fall fem verk. Det är mitt mål för det närmaste halvåret, därefter sätter vi upp nya.

Naturligtvis kommer jag att behöva ströarbeta för att ha råd med akrylfärg när mina drygt fyra nyinköpta liter börjar sina, och det har jag biografen till. Naturligtvis kommer jag att söka nya forum för mig att hålla inspirationskurser i. Så vill ni ha mig till något stort eller litet projekt är det bara att skicka en duva - tills vidare hittar ni mig här, fri och intrasslad i garn och korsvävda hjärntrådar.


En del av höstens kurslitteratur.

14 kommentarer:

 1. Jag flyttar nog in hos dig i höst, så att vi kan fortsätta att utvecklas tillsammans! <3 Mina planer påminner en hel del om dina planer faktiskt. Mosaik ska vi inte glömma bort heller. Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli FETT! :D <3

   Radera
 2. Du är den coolaste jag vet. Jag tror du kommer bli världsberömd. Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 3. Så himla härligt inlägg! Peppen!

  SvaraRadera
 4. asså sån spännande höst, och vilka tjusiga och vettiga mål. håller SÅ tummarna för liljevalchs!!

  SvaraRadera
 5. Bra plan! Vad härligt att få tid att experimentera med olika tekniker; det önskar jag mig också mer av!

  SvaraRadera
 6. En väldigt massa spännande böcker

  SvaraRadera
 7. ÅH vilken underbar höstdröm, höstplan! Grattis till den och lycka till! Kommer bli grymt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...