fredag 6 februari 2015

hjärtekatten Malika


Minns ni hjärtekatten Farid? Han kom inte riktigt iväg som han skulle till posten. Anledningen var att jag fick flyt och började virka en till katt så snart han var färdig.


Malika.


Jag använder restgarner jag råkar ha över från något annat projekt när jag virkar hjärtekatterna, därför blir alla lite olika beroende på garnets kvalitet och tjocklek, samt billiga för mig att producera. Men eftersom jag såg i sökhistoriken att någon hittat hit genom att googla "bästa garnet till hjärtekatt" tänkte jag ändå nämna att i både Farids och Malikas fall har jag använt Tilda från Svarta Fåret. Det är 50% akryl och 50% bomull och funkar bra till att virka små mjukisdjur!


Hjärtat har jag tovat i fårull.


Liksom ögonvitorna.


Såhär skriver Therese och Susanne, initiativtagare till Hjärtekatten:
"Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på en barnhjärtavdelning. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt."


Nu är både Farid och Malika ihoppackade med namnlapp och ska snart lämnas in på posten (så vida jag nu inte börjar jobba på en tredje).

Mönstret finns på svenska och engelska och här finns info om vart du som vill göra en hjärtekatt ska skicka den, samt beskrivning på hur du går till väga om du inte själv kan virka, men vill finansiera garnet åt någon annan.

Malika är också mitt bidrag till Fredrikapåvindens sypepp!

10 kommentarer:

 1. Det här är så fint <3 Är övertygad om att barnet som får en av dessa katter kommer att älska dem högt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det! Att den ska kunna vara en liten pepp i alla fall :)

   Radera
 2. Men gud så fantastiskt och fint! Virka såna här smådjur är ju hemskt mysigt. Måste nog göra en...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett så bra initiativ och skönt att variera större projekt med! Väldigt avslappnande och prestationslöst. Jag tycker liksom inte att de här katterna är särskilt vackra - men det är heller inte poängen. Kan tänka mig att göra såna här av alla mina gamla bomullsgarner som inte används till något särskilt.

   Radera
 3. åh men vilka otroligt söta, på alla de sätt som finns.

  SvaraRadera
 4. Så fina de är och vilken fantastisk användning de kommer att få, som tröst till någon liten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...