söndag 12 april 2015

William Morris-necessären


Ni vet det där med att jag inte hade någon nåldyna fram tills härom nyss och inte fixade någon bloggheader på sex år? På samma vis sydde jag över trettio saksamlarpåsar förra året men gick själv utan resenecessär.


Så när jag hittade en pytteliten stuvbit med William Morris-motiv på Erikshjälpen visste jag precis vad jag behövde göra. Och så gjorde jag det! Jag sydde den perfekta necessären.


Den går i vårens ljusaste toner med rosaprickigt foder och blå dragkedja - allt av återbruksmaterial naturligtvis.


Nu är jag redo för all världens semestrar!

18 kommentarer:

 1. MY GOD vad fint. Älskar Morris <3

  SvaraRadera
 2. Tusan så fint! Verkligen perfekt användning för det där vackra tyget ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också tycker det! :D

   Radera
 3. Alltså, så himla fint!??!?! Har du någon bra beskrivning på sagda necessär, eller hittade du på mönstret själv? Har visserligen en helt okej variant, men har ett hemvävt tyg från ett läger som jag gärna skulle göra necessär av! Har bara aldrig vågat testa något mönster pga det obvious faktum att jag aldrig kan väva om tyget igen... Men jobbar ju på det där med att använda mina darlings!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Design Sponge har gjort en superbra beskrivning av hur en gör. Dock ej inkluderat att zickzacka alla kanter vilket jag ALLTID gör pga annars går allt sönder förr eller senare, och särskilt om en har handvävt tyg. Jag skulle rekommendera att testsy en först för det kan vara lite struligt innan en blir pro på det där med dragkedjor. Och visa visa visa tyget för bövelen! Även tumme upp för att du vågar våga - det är banne mig det svåraste.

   http://www.designsponge.com/2010/09/sewing-101-zippered-case.html

   Radera
  2. Tack tack tack! Ska definitivt kika på detta och göra en test först! Har en hel del andra tygstuvar jag kan testa med ändå, så det blir nog bra! Ska se om jag har mitt egenvävda tyg här i Malmö, eller om jag får hämta hem det nästa gång bara så! Eller så kanske jag spar det till framtida MM-äventyr ;)

   Radera
 4. Wow! Vad fin den är Alicia! Färgerna är helt fantastiska. Jag är så glad för jag har just kommit in i världens syflow och vill bara sy heeeela tiden. Dock går det ut lite över replikövandet som skjuts upp och "glöms" bort i alla syglädje...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh vad härligt!!! Det här var mitt första sömnadsprojekt på ett bra tag alltså. Men när det hände så bara hände det! Känner att inspirationen återvänt till huvudet även om det är segare ut i armarna. Hoppas detta är starten för vårsypeppen :)

   Radera
 5. Åh! Så himla fin. Älskar mönstret. Jag hade aldrig hört talas om William Morris förens i år och nu dyker hans design upp lite här o var och det är så fint.

  Passar ju perfekt till en necessären också! Färgerna är så vackra och glada :D
  Verkligen fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Kände samma sak när jag såg det :) Och Morris är <3

   Radera
 6. SÅ avis på denna! ser så sjukt lyxdyr ut. så så bra jobbat (som vanligt, mao)

  SvaraRadera
 7. Det är nog faktiskt den finaste necessären mitt öga skådat. Typ någonsin. Heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så oerhört väldigt mycket! :D

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...