fredag 8 maj 2015

fantastisk nyhet nummer ett

Jag är så himla glad. Det har snart gått ett år sen jag tog examen som Levande Verkstadspedagog, och jag har ägnat mycket av tiden sen dess åt att fundera på och testa mig fram till hur jag vill gå vidare. Jag tycker ju om all form av skapande och kreativitet, men det är svårt att specialisera sig inom allting på en och samma gång. Jag tänker att jag hinner ju bli bäst på allt, för jag kommer fortsätta träna och vara verksam inom alla medium, men någonstans måste jag börja fördjupa mig. Och då klappar hjärtat, som ni säkert redan vet, hårdast för textil.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoopart, textile art, textilkonst, the grand budapest hotel, building, architecture, arkitektur, hus, byggnad

Och igår kom antagningsbeskedet från Eskilstuna Folkhögskola att jag ska få studera just textil formgivning på halvtid det kommande läsåret. Det är ett så fullkomligt fulländat perfekt nästa steg för mig så jag vill grina och börja på en gång. Jag tänker att det innebär att jag kan fortsätta på ungefär samma vis som nu: jobba deltid, kicka igång den där enskilda firman, pussa katterna, äta pannkaksfrukost, och sen lägga hela mitt hjärta och all min kärlek i några få större projekt istället för många små. Även om jag värderar min kreativitet högt har jag ibland svårt att motivera att jag sitter hemma och syr en hel dag utan att tjäna ett öre - när jag skulle kunna arbeta, umgås, träna, läsa böcker eller laga hundra matlådor. På det här viset är jag berättigad fyra timmar skapande varje dag utan att prestations-Alicia kan ifrågasätta mig själv. Är det inte sensationellt? Jag tror jag kan ta mig så himla långt med hjälp av detta.

Jag hittade utbildningen via Sandras podcast Källan och för det är jag evigt tacksam. Har ni inte lyssnat på den och är intresserade av bloggande, kreativitet och inspiration har ni mina varmaste rekommendationer. Och jag, jag ska vända upp och ner på hela mitt textilförråd och ägna det kommande året åt att skapa ännu intensivare. Jag är så himla glad!

14 kommentarer:

 1. Det här är så förbannat jäkla magiskt! Så himla perfekt utbildning för dig också! BRA JOBBAT ALICIA.

  SvaraRadera
 2. åh vad kul alicia!!! GRATTIS!

  SvaraRadera
 3. Men åh åh åh!! blev verkligen glad för din skull, haha!! så fint när man kommer på sådär att "det vill jag göra" och sen kommer in på det :)

  SvaraRadera
 4. elinor ellafjella på ig8 maj 2015 17:12

  Grattis! Vad kul för dig, ser verkligen fram emot att se vad du får göra på utbildningen. Eskilstuna ligger bara några mil från mig : )

  SvaraRadera
 5. Grattis! Att gå på en skola och göra det man gillar är det bästa som finns! Njut och ta vara på tiden:-)

  SvaraRadera
 6. Det här är så himla himla kul! Är så glad för din skull, att du hittat en bra utbildning att gå. Det är ju trots allt ganska klurigt, hehe. Hoppas det blir minst lika bra som du hoppas på, ser fram emot updates sen! ;)

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt! Grattis! Jag önskar att jag kunde bestämma mig för att våga mig på att söka en utbildning, ser framemot ännu mer inspiration!

  SvaraRadera
 8. Wow vad kul grattis!! Såg att det var på distans också. Annars är det fint i Eskilstuna (eller så är jag bara partisk för jag bodde där en gång i tiden hehe).

  SvaraRadera
 9. Stort, stort grattis! :D Låter som det är en utbildning som passar dig perfekt, så himla roligt att du hittade den och kom in! Åh, blir så glad när jag läser det här :)

  SvaraRadera
 10. Grymt bra, grattis! Det låter som en härlig härlig utbildning

  SvaraRadera
 11. Tack snälla ni för alla gratulationer och lyckönskningar! Jag är så himla pepp att komma igång och vill bara börja bums!

  Helga, det är träffar i skolan två dagar i månaden så jag hoppas få se lite av Eskilstuna också :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...