lördag 16 maj 2015

fantastisk nyhet nummer två

Ja har ljugit för er. När jag visade bilder från min lägenhet och skrev "Ungefär såhär bor jag" så var det osanning. Redan när inlägget publicerades såg det här:Mer ut såhär:Jag fick nämligen, med det kortaste varsel någonsin, möjlighet att flytta. Och inte bara flytta, utan flytta ihop, med Andreas och katterna. Som om livet vore nån jävla dröm.

Ledtrådarna fanns faktiskt där redan i förra inlägget, flyttkartonger i hallen och under bordet i sovrummet. Jag fotograferade av allting för att ögonblicket senare börja packa böcker, garner, udda kaffekoppar, mässingspinaler, penslar, lim och rundstickor i lådor.

Precis som med den förra lägenheten är det en släktings vi nu får låna. Min farmor bor för närvarande på ålderdomshem och vi får hyra hennes trea i andrahand. Trea = arbetsrum. ARBETSRUM! No more symaskin on the matbord, no more plocka undan till middagen, no more garnnystan i garderoben! Fatta lyxen. Jag fattar ännu inte.


Så de senaste dagarna har jag plockat ihop hela mitt liv, hjälpt till att plocka ihop hela Andreas liv, och därtill magasinerat och märkt upp hela lägenhetsinnehavarens liv i lådor och kartonger vi kånkat upp på vinden. Ett ganska utmattande jobb om en säger så. Sen tillkom en horribel flyttdag då vi körde fyra personers bråte till tre nya hem (min bror flyttar in där jag bott och en del möbler lämnar "vår" lägenhet för att bo med farmor). Ovan ser ni Andreas hemma hos oss efter att ha kört sina grejer dit, mina grejer dit, lägenhetens grejer till ålderdomshemmet och lillebrors grejer till min ex-lägenhet. Tio timmar tog det inklusive rast med kaffe och hallonrutor på innergården. Gode gröt vad vi var trötta.


foto av ANDREAS FAGERHEM
Just nu bor vi alltså i en total oreda och är fortfarande inte kloka på var nånting står eller om allt verkligen kom med (vi glömde till exempel en hel säck med kläder i Andreas garderob och jag letade efter min mjukdjurspanter i en evighet innan jag hittade honom med huvudet ner i en sopsäck (mamma, du är en mördare!)). Vi har inget fungerande internet och saknar katterna (som flyttar efter när risken för svanskläm under flyttkartong är något mindre) och är helt förvirrade men så så lyckliga. Två frukostar har vi hunnit avverka i vårt nya gemensamma kök, de flesta böckerna är på plats i sina hyllor och det går att ta sig från kök till sovrum utan att hoppa hage. Det ser ut att bli ett fint liv, det här!

20 kommentarer:

 1. DETTA ÄR SÅ MAGISKT FINT <3 så glad i hela kroppen av det här inlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÄNNU bättre att vi trots all oreda och tidsbrist ska få hänga med dig och Bourgeois idag!!!!!

   Radera
 2. Så himla himla fint! Vill ni fika den 11 juni? Vi kommer till Stockholm då över dagen! HIHI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså JAAAAAAAAAA men hur länge är ni här pga jobbar till 17!!!???!??!??!?

   Radera
  2. men äsch vad typiskt, båten åker tillbaka 17 :(((((((( får komma över senare i sommar/höst!!!! hinner inte innan :( men haru bra stockholmtips man inte får missa? mat, fika, fynd???

   Radera
  3. ÅHNEJ! Jag ska försöka byta bort mitt pass! Återkommer!

   Radera
 3. Är oskyldig. Det var mellanbror som stoppade ner Bagheera i säcken.
  //Mymlans mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska hämnas på hans kudde...

   Radera
 4. Hurra!! ibland går livet i ens riktning!! supergrattis! kul att bli sambos (om ni nu inte varit det förut med hehe) KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså vi har ju bott ihop men på två ställen, så detta är mäkta efterlängtat! Tack :)

   Radera
 5. När du skrev fantastisk nyhet nummer ETT så förstår man ju att det kommer en tvåa och jag anade redan då att det var detta som var på gång.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste ju bygga upp lite spänning! ;) Bra gissat!

   Radera
 6. Wiieee vad kul! Arbetsrum is the shit :D

  SvaraRadera
 7. Nejmen oh grattis till lägenheten! Vilken lyx! Jag ska snart flytta ihop med fredrikapavinden men fick nu reda på att vårat kontrakt går ut i juli, hehe.. woho! Att det kan vara så svårt att få tag på lägenheter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men usch, jag vet - det är hemskt! Så fruktansvärt att en ska behöva ha släktingar för att få in en fot :( Men går det inte att förlänga kontraktet, eller måste ni flytta igen mitt i sommaren?

   Radera
 8. åh grattis!!! gu va kul! är också mitt uppe i flytt, men vi har allt det där lådkörandet framför oss... fy faen. hehe, men det blir prima sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta med många kompisar! Vi var bara fem pers och hade lätt kunnat vara det dubbla (fast nu räckte hallonrutorna till två per person så det var bra!). Jobbigt jobbigt jobbigt att köra runt och jag hade en personlig pryl-kris då jag bara ville tända eld på hela flyttlasset men allt känns skitbra nu när vi börjar komma på plats! Mycket mer hemma än förra lägenheten någonsin blev. LYCKA TILL KOMPIS! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...