torsdag 2 juli 2015

nu vill jag bara måla moln


Hej! Jag har varit i fjällen. Vandrat över oändliga vidder, nerför vattenfall, genom dalar, över kalfjäll. Kryssat lavskrika, strömstare, storspov, lärkfalk, ljungpipare och kungsörn. Sovit i en gammal timmerstuga med utsikt över Vemdalsskalets skidbackar, fått skavsår och mått som en drottning.


Som ni förstår ligger jag hemskt efter i mitt bloggläsande, och kände mig inledningsvis rätt omotiverad att göra något åt saken när allt jag egentligen vill är att måla moln. Men sen såg jag Sandras sammanställning av våra Monthly Makers-kreationer på tema mönster. Alltså vid min svans! Det är så många häftiga och varierande tolkningar den här gången så jag vet inte till mig av inspiration! Strunt i molnen och solen och snälla låt det bli den 10:e snart så vi får börja på nästa tema!

rubrik ur BAKOM RUTAN av STEFAN SUNDSTRÖM

14 kommentarer:

 1. ÅHH vad avundsjuk jag blev nu! Jag längtar verkligen till fjällen och dess magiska skönhet. Det är som att man äntligen kan andas ut på riktigt när man kommer dit. Det ger en sådan styrka att se natur i sin helhet och kraft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Jag hade kunnat stanna hela sommaren - nästa år bokar jag in längre semester!

   Radera
 2. jag tycker det verkar så himla spännande och vackert med fjällen på sommaren. Lite övergivet sådär men ändå så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt intressant och lite kusligt att vara i en skidort för där var verkligen som en spökstad. Ganska hemskt också med alla övergivna fullt fungerande hus.

   Radera
 3. Alltså ååååååååååååh fjällen! Har aldrig i mitt liv vandrat men är så sinnessjukt sugen nu! Försöker övertala mamma att vi ska göra det i ett par dagar, men vet inte var! Inte allt för långt bort från Sthlm/Uppsala om det bara är ett par dagar tänker jag. Inte lönt att åka upp allra högst upp i landet för ett par dagar liksom. Men för att komma till saken, rekommenderar du Vemdalen? Fördelar/nackdelar? Bra för en nybörjare? Fantastiska utsikter? BERÄTTA ALLT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag ni ska göra! Jag har tyvärr ingen erfarenhet av leder närmare storstan så dåligt med tips där, men Vemdalsskalet rekommenderar jag VARMT! Många fina, välutmärkta leder att följa och varierande landskap. Indelade efter svårighetsgrad och vi fixade de vi gav oss på utan större erfarenhet. Det var svettigt ibland och tog i knäna men så värt när en kom upp på toppen och hade hela världen omkring sig. Jag har massor med bilder att visa så vänta dig en utförlig rapport! :)

   Radera
 4. Åh vilka fina fjällbilder! Blir riktigt sugen på att dra upp själv! Kanske med ett tält tillochmed... :)

  SvaraRadera
 5. Vackert! Ser fram emot fler bilder sen, tycker fjällen om sommaren verkar så fint. Och jag vill också börja på nästa tema, bara en vecka kvar nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var fantastiskt fint! Jag vill göra det här varje år, och helst redan till hösten :)

   Radera
 6. Vackra vyer! Vi vandrade Kungsleden för många år sedan, mellan Abisko och Kebnekaise och det var magiskt. Skulle gärna göra det igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter så! Jag vill verkligen upptäcka fler vägar efter att ha provknatat dessa. Blir en tur snart igen :)

   Radera
 7. Ja åh, fjällen! Som något av en fjällvandringsnörd är jag såklart glad att du hade en fin upplevelse och har mått som en drottning. Vill ju att alla grymma människor ska upptäcka hur härligt det är (kan vara) i fjällen. :)
  (Om du skulle vilja se mina fjällbilder så har jag en tag här: http://kristinladstrom.blogspot.se/search/label/fj%C3%A4llvandring)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men WOW vilka magnifika bilder! Nu längtar jag verkligen ut igen :')

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...