fredag 31 juli 2015

världsbroderidagen i efterskott

Igår var det tydligen Världsbroderidagen, ett alldeles fenomenalt påfund som jag sörjer att jag gick miste om. Vilket perfekt tillfälle att samlas ett stort gäng för broderijunta och prata om handarbetets lugnande, pirrande, lustfyllda avkoppling - eller bara sjunka ner ensam i soffan och sy framför någon teveserie. Som det nu var blev jag varse om högtiden först klockan halv elva på kvällen och då var det lite sent att dra ihop något, men jag sätter en stjärna i almanackan inför nästa år.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, broderi, embroidery, needlework, hoop art, swedish house, farfarstugan, stuga, timmerstuga, tall, pine, cottage, världsbroderidagen, world emrboidery day
Den här stugan jobbar jag med just nu. Den är lite ryckt ur sitt sammanhang presenterad såhär, men ni kommer snart förstå vad det rör sig om.

Vad broderar ni på, och gjorde ni något särskilt för att fira Världsbroderidagen igår?

10 kommentarer:

 1. .. ser fram emot att förstå sammanhanget :) Jätte, jättefint!!

  SvaraRadera
 2. Nä åh va fint de blir Alicia! Huset är ganska likt min mammas och pappas sommarstuga. Eller är det bara för att jag alldeles strax ska åka dit som jag ser det i ditt broderi... Världsbroderidagen måste ju ändå va en av de bättre högtiderna vi har. Om en kan kalla det för en högtid när det bara är en dag? En bra dag är det ju i alla fall att fira! Jag hade också helt missat den... Typiskt! Å andra sidan var det väl närmare fem år sedan jag höll på med nått broderi. Men då är det ju hög tid att ta upp det igen! Jag är lite sugen på att börja med ett easypeasy korsstygnsprojekt att sätta på väggen. Kanske kan bli min augustiutmaning? Tack för inspirationen queen of broderierna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fredrika! Och åh ja, nästa år gör vi något ihop inför denna dag, va? Och jag hoppas du hittar på ett korsstygnsprojekt för gode gök vad jag älskar känslan av att täcka en yta med små små stygn.

   Radera
 3. Åh jag såg den här på instagram tror jag, så himla fin! Önskar jag var bättre på att brodera men jag slarvar alltid så det blir fult.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan stämma! Lägger upp steg-för-steg-bilder där :)
   Haha, att ta det lugnt och inte slarva är väl det enda som är svårt med broderi egentligen. Hoppas du hittar tålamodet någon dag för det är den bästa tekniken!

   Radera
 4. Handarbete har aldrig varit min starka sida men min mamma är grym på det så någonstans har jag det säkert i generna.

  SvaraRadera
 5. Nästa år får vi sträcka ut det och fira världsbroderiafton, världsbroderidagen och annandag broderi! Själv blev jag varse dagen via facebook, men jag broderade inget. Däremot var jag på stickcafé på kvällen och en av snubbarna på "vårt" café hade tydligen koll på att det var världsbroderidag och frågade om vi inte skulle brodera istället. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAA! Detta är det bästa jag har hört! Världsbroderiafton låter så himla bra, och annandag broderi sammanfaller passande nog med Harry Potters födelsedag så jag tänker att en kan brodera HP-citat och Hogwartssiluetter hela den dagen. 5 av 5!
   Åh så överraskande och fint! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...