tisdag 3 november 2015

Folkuniversitetet ♡ Monthly Makers

Jag nämnde det i fredags, men nu ska ni få höra allt!

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, , skapa, skapande, kreativitet, 15 november 2015, folkuniversitetet, monthly makers, språngbrädan, textiltryck, skrottryck, textil, tyg
Söndagen den 15:e november håller jag och Anna María en föreläsning och varsin workshop på Folkuniversitetet i Stockholm. Vi kommer bland annat att prata om kreativitet och bloggande, DIY, Monthly Makers, och återbruk! Med oss är även frilansjournalisten Åsa Johansson som pratar om skrivande och rubriksättning. Efteråt håller jag en workshop i skrottryck på tyg, Anna María visar hur en gör girlanger av böcker, och Åsa lär ut hur man skriver en kort och kärnfull text.

Föreläsningen + en workshop är helt gratis(!) att gå på, men anmäl dig redan nu för att vara säker på att få en plats.

HÄR anmäler du dig till föreläsningen + min workshop i skrottryck!
HÄR anmäler du dig till föreläsningen + Anna Marías workshop med girlanger!
HÄR anmäler du dig till föreläsningen + Åsas workshop i skrivande!

15:e november kl. 13.00-15.45 på Fokuniversietet, Kungstensgatan 45, Stockholm är vad som gäller!


Såhär skriver Folkuniversitetet om dagen!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, midsommar, midsummer, häst, horse, pony, ponies, horses, hästar, ponnyer
Vill du veta mer om mig kan du läsa min ledarpresentation HÄR!


Alla föremål med yta kan lämna ett avtryck, och ofta ett oväntat och överraskande sådant. Oansenliga prylar ger de vackraste av mönsterrapporter - dominobrickor blir till höghus, skruvar blir till stjärnor och med locket till en vitaminburk skapas ett storprickigt mönster.
Hur kan du använda kapsyler, knappar, trasiga leksaker, muttrar och annat skrot för att skapa spännande och oväntade avtryck på tyg? I workshopen får du prova på och lära dig grunderna till skrottryck på textilier, inklusive hur du konstruerar en enkel stämpeldyna.Ses vi där?

Och apropå Monthly Makers och allt fett projektet fört med sig det här året - kolla Beatas sammanställning av garnbidragen här!

Och apropå feta grejer, ikväll arrangerar Handarbetets Vänner CrAfter Work på Spritmuseet i Stockholm. Jag ska dit! Ska du dit?

5 kommentarer:

 1. Önskar verkligen att jag bodde närmre, för det här verkar vara så himla inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Åh önskar så att jag kunnat komma, men bor för långt ifrån :/

  SvaraRadera
 3. Vad kul det låter med skrottryck! Jag kom att tänka på mina gamla knappstämplar som jag meckade ihop för några år sedan. Du kanske har sett dem redan, men här kommer länk annars: http://tygochotyg.blogspot.se/2012/11/stamplat.html?m=0

  SvaraRadera
 4. ALLTSÅ IIIHHHH DETTA ÄR SÅ FETT.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...