söndag 24 januari 2016

den kreativa veckan 3/2016


"Den här veckan har jag inte broderat alls på Lambgiftet!" hade jag tänkt inleda detta inlägg med, men vet ni, sen fick jag en superspännande och ganska snar deadline att förhålla mig till (mer om det kommer!) och så blev det liv i sybågen må ni tro. Jag har faktiskt broderat så intensivt att nålen brast. Inte bildligt, utan bokstavligt, gick sönder. Det är en prestation att sätta på CV:t och en bravad att skriva romaner (eller i alla fall twittra) om!


Jag har lagt till några meter gräsmatta, en massa gula blomster, murat lite på huset, blandat i mörka strån i taket och signerat! Nu behöver jag försöka hitta en garnkulör snarlik den på taket för att fylla i (det är inte alltid lätt att jobba med återbrukat material och småstumpar), justera balansen i bilden lite och mura vidare.


Så försöker jag ju måla någonting varje vecka och även om det inte blev just en målning den här gången så blev det en hel hög med teckningar - i onsdags var jag nämligen på en prova-på-kurs i kroki på Folkuniversitetet. Det var roligt och hemskt mycket svårare än jag föreställt mig. Men de blev inte färre än 20 bilder så jag tror vi tittar på dem i ett eget inlägg.


Emellan varven har jag sytt på min fågel, och visst är det en gärdsmyg, som Mikaela gissade! Nu börjar den ta riktigt god form och jag är inte så missnöjd med den längre.


Såhär trivsamt hade vi det när vi binge-tittade på Fröken Frimans Krig härom kvällen. Har ni inte kollat på det så rekommenderar jag att ni börjar på ögonblicket. Andra säsongen är tillgänglig på SVT Play i bara fyra dagar till, medan första finns i ytterligare ett par månader (det går bra att titta i fel ordning).


Vifslan var lika uppslukad som jag och i slutscenen satt vi bägge med tårar i ögonen. När vi hade snutit oss och kramat varandra slog Vifslan en knuten tass i vädret och skanderade "Rösträtt för katter!" med bruten stämma. En mäktig kväll.

Och det var min vecka! Vad skapar ni just nu?

--

Den kreativa veckan är en inläggsserie med work in progress-bilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla sin egen kreativitet.

15 kommentarer:

 1. Jag uppskattar verkligen det här inslaget på din blogg! Det är så spännande att få se saker som inte är färdiga alster än :)

  SvaraRadera
 2. Yeey för gärdsmygen, så himla gullig fågel! Satt också med tårar i ögonen på sista avsnittet av Fröken Friman, så bra! Löjligt glad över att det ska komma en tredje säsong :) :) :) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va det visste jag inte! Åh hurra!! <3 Jag tittar om ytterligare en gång nu, för Andreas ville också se, haha!

   Radera
 3. Jag virkar vidare på min oändliga filt... Kul att du har så mkt olika tekniker att visa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myysigt ändå! Men ja, det är rätt skönt att ha flera projekt igång samtidigt inser jag. Jag tror jag jobbar bäst så :)

   Radera
 4. Tycker att detta inlägg är så himla bra!! Tänk hur mycket skapande som aldrig visas på bloggen vanligtvis bara för att man tänker att det bara är bagateller.. Såhär visar du ju ALLT du skapar, oavsett om det är färdigt eller ej! Och ang Frökens Frimans krig så hade jag inte bara tårar i ögonen, utan jag störtgrät!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Fy vad kul att du också tycker det :) Det är både nyttigt och roligt för mig att skriva om, så det känns lite för bra för att vara sant om det också är kul att läsa :)
   Hihi, ja! Det gjorde jag när Emmy fick en häst (tittar om första säsongen också) och vid flertalet andra tillfällen. Himla bra serie <3

   Radera
 5. blir så himla impad av dina broderier! och sugen på att brodera mera själv och öva nya tekniker, superinspirerande:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhmen tack snälla! Vad hemskt roligt att höra :)

   Radera
 6. Så mycket fint! Vad är det för typ av garn du letar efter till taket? Ser ut som DMC eller vad det heter. Om det inte stör ditt flow kan du ju stämma av med någon färgkarta och ge förslag på nr, så kan jag hålla utkik på "mina! loppisar och skicka. Och gärdsmygen är ju bara för söt!! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var himla bussigt föreslaget, tack!! Den möjligheten ska vi utnyttja någon gång :) Nu har jag tyvärr en supersnar deadline att förhålla mig till så det blir till att åka till butik och försöka luska reda på rätt färgton och sen köpa den till nypris. Ibland får en göra nödlösningar!
   Tack och dito :)

   Radera
 7. Jag är så imponerad över dina broderier, varje gång. Och fick mig ett gott skratt där i slutet. Tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla själv! För ständig värme i mage och själ <3

   Radera
 8. Hahaha kan verkligen se Vifslan framför mig! <3 Gärdsmygen är dögullig och lambgiftet är så jäkla bra. Orkar ej.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...