torsdag 28 april 2016

Malins hästar, del 1

i sammarbete med Equine by Wengdahl

I februari visade jag sneak peeks på lite hästmålningar jag höll på med, baserade på Malin Wengdahls magnifika fotografier. Malin hörde nämligen av sig till mig och undrade om jag inte kunde hjälpa henne att ta fram en ny logga till hennes fotofirma. Vilket underbart uppdrag va!

Vi vill ha mycket rörelse och kraft i bilden, den ska ge känsla av all den där styrkan och skönheten som finns i hästar.


Referensbild, foto av Malin Wengdahl.


Och min tolkning! En haflinger på språng.


Bilden blev lite för detaljerad och var svår att förminska och anpassa till det tänkta formatet, så jag påbörjade en enklare skiss.


Men att sluta i tid visade sig mycket svårare än jag tänkt, och så övergjorde jag även version 2.


Så gav jag mig på en stegrande frieser istället.


Jag skuggade med bläckpenna istället för akvarell.


Sen la jag akvarell ovanpå och bläcket flöt ut och det hela blev ganska grisigt. Här var jag beredd att ge upp, men när en väl accepterat att bilden är "bortom räddning" kan en ju alltid experimentera med andra tekniker - så det gjorde jag.


Jag gick på den igen med vit akrylfärg och ännu fler lager av akvarell och bläckpenna. Till slut såg den ut såhär och jag tycker den blev riktigt bra! Men än en gång för detaljerat för ändamålet.

Sen dess har både jag och Malin haft lite annat för oss, men i helgen kom jag igång och började skissa igen. Det är ett så himla roligt projekt och jag älskar att det får ta tid och växa fram i nära kommunikation oss emellan, plus att jag får jobba med det vackraste motivet som finns.Kolla in Equine by Wengdahl på hemsidan, Facebook och Instagram!

7 kommentarer:

 1. Vad du är duktig på att måla, vilka fantastiska hästbilder!!

  SvaraRadera
 2. Alltså wow, frieserhästar måste vara bland de vackraste hästarna! Men haflingers går inte av för hackor heller! Jag ritade typ inget annat än hästar i åldern 12-14 när jag var som hästtokigast :) :)

  SvaraRadera
 3. Så himla fina!!! Jag sa till sambon bara för nåra veckor sen när vi kollade på en töntig TV-serie (the Musketeers), där de dock hade massa friesrar (om jag inte misstar mig) att hästar ju är det finaste/vackraste djuret som finns.

  SvaraRadera
 4. Du är sannerligen en begåvad konstnär, Alicia. Häpnadsväckande vackert!

  SvaraRadera
 5. SHITTTTTTT Du är så jäkla duktig!! Och vilka magiska hästbilder att utgå ifrån???

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...