söndag 26 juni 2016

den kreativa veckan 25/2016: första semesterveckan


Den här veckan har jag gått på semester! Jag jobbade i måndags men det var ju knappt så det räknades, så i helgen smyginvigde jag ledigheten med att gå en akvarellkurs i friluftsmåleri ute på Waldemarsudde. Kursledare var en av mina absoluta favoritkonstnärer och det hela var rätt magiskt trots ruskväder, men jag ska visa och berätta mer om det senare. Såhär drömmigt satt jag i alla fall halva helgen, på en stol i museiparken, målade och blev fotad av turister.


Första semesterdagen tog jag med ro och det dröjde långt in på eftermiddagen innan jag orkade klä om från morgonrock till den här apelsinoranga blåsan och ge mig ut på stan. Jag åt en vegansk chokladglass i våffla på Stikki Nikki och kände att det var sommarlov på riktigt.


På Ohlssons tyger hittade jag detta magnifika stycke som fick följa med hem. Jag tror det skulle kunna bli världens bästa byxor.


Inspirerad av helgen hade jag bestämt mig för att köpa riktigt bra akvarellpapper för att prova på skillnaden lite. 640-grammarna fick ligga kvar i väntan på en större inkomst men jag köpte 300 grams Arches med grov gräng vilket känns som en fin start. Sen fyndade jag terrakottakrukor på Myrorna som kostade nästan lika mycket som om jag köpt dem nya men whatever. Tidigare tyckte jag att begagnat måste vara billigt men på senare tid har jag gått efter devisen att huvudsaken är att jag gör ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt, och hellre köper dyr second hand än billig nyproduktion. Så då får det bli så ibland!


Så har jag gosat den här grådvärgsmagen för sista gången på länge och haft extrem separationsångest sen katterna åkt till svärfar, för i torsdags drog jag ut på äventyr ihop med Andreas, mamma, pappa och minstebror!


Innan jag smet sydde jag färdigt dessa byxor som jag visade tidigare i veckan, men vem anade att jag poserar framför en kyrkport mitt i München? Det gör jag! Därifrån åker vi vidare för att vandra i de Italienska alperna, måla bergskammar och murmeldjur och besöka en isgrotta. Jag har datorn med mig och hoppas kunna uppdatera lite varteftersom, men vi får se hur wifi-standarden är i bergen. Snart kommer i alla fall två schemalagda inlägg om akvarellkursen så håll utkik efter dem och ha en underbar vecka så hörs vi från bergstopparna!

Veckans länktips:
+ Lämna in era bidrag på Monthly Makers junitema växter till Beata senast 28/6!
+ Kaninen Griffins lyxhem i återbruksmaterial.
+ Alisa Burkes altangolv.

22 kommentarer:

 1. Första bilden alltså! Precis så jag föreställer mig själv sitta någonstans trots att jag varken målar eller har mod att göra något kreativt ute bland andra människor ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är läbbigt alltså! Men blir lite bättre med tiden. Jag har mest broderat ute bland folk och det är lite mer tryggt för det går så långsamt och man kan ta med något halvklart liksom. Här får ju förbipasserande se även de första skämmiga trevande stegen, men det är kul när man väl vågar ibland! :)

   Radera
 2. Åh längtar till att läsa mer om akvarellkursen, det verkar så fantastiskt! KUL! Byxorna ser så sköna ut, vill också ha ett par! Och tyget du köpte!!! Så fint! Vad du än gör av det kommer det att vara fint! Ha det fint i alperna nu! KRAM

  SvaraRadera
 3. åh drömtyget på tredje bilden! hoppas det blir ett par fina byxor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Tror det kan bli hur bra som helst :)

   Radera
 4. Så härligt med semester!! Vad mysigt det ser ut med akvarellkursen!:) Ah, byxorna kommer att bli jättefina!!

  SvaraRadera
 5. Vad mycket skoj du har på gång :) Jag hade gärna sett fler bilder på katterna också haha. Kattabstinens!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha åh, det ska vi nog kunna åtgärda ;)

   Radera
 6. Skönt med semester. Har själv fått värsta semestervibbarna men det återstår en vecka av jobbet. Går bra även det. Det finns ju varma och fina kvällar också, förutom dagarna.

  Såg fint reportage av dig i Broderiakademins tidning. Roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att du läst det, tack! :D Och det låter underbart, hoppas du har en härlig semester nu! :)

   Radera
 7. Snyggt tyg du hittat på Olsson! Alltid kul och inspirerande när man kikar in här! Ska bli kul att läsa mer om akvarellkursen! Trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad roligt att du tycker det, tack snälla! :D

   Radera
 8. Hurra för semester och sommarlovskänsla! Den första bilden känns så drömsk och konstnärsromantisk ut, precis så jag önskar jag satt och målade haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, jag ska försöka få till att det blir oftare ;) Helst skulle en ju ha ett litet parasoll och en flaska saft också ^^

   Radera
 9. Alltså jäklar vad inspirerande och drömmigt med den där kursen! Och separationsångesten från kattskatter är inte nådig. Hoppas alperna förtrollar dig helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Härligt att vara hemma hos dem igen nu, men hade gärna kunnat alpa ett tag till alltså, vilken upplevelse!

   Radera
 10. jag har släkt i munchen, träng dig på. de är släkt med jules vernes. du vet vilka de är när du ser dem.

  SvaraRadera
 11. Vilket vackert blommigt tyg <3 Håller med om att det skulle bli ett par snygga byxor :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...