fredag 30 september 2016

akvarell av katten Pelle
I Den kreativa veckan #29 visade jag ett porträtt jag precis börjat jobba med, föreställande katten Pelle, och beställt av hans crazy vegan book lady Camilla! Jag skulle egentligen bara göra en skiss innan läggdags, men fick flow och satt uppe sent och målade.

Så småningom var jag ändå tvungen att avbryta, för att få lite sömn, men det dumma med att göra så är att det är otroligt svårt att plocka upp en målning som fått vila lite för länge - särskilt en akvarell. Det är som att den lever så länge färgerna är fuktiga, men när allt torkat är det nästan bättre att börja på en ny bild än att försöka fortsätta med den gamla. Nu var jag lite för nöjd med hur Pelle tagit form av att bara börja om, men samtidigt satte prestationsångesten in och sa SLARVA NU INTE BORT BAKGRUNDEN SOM DU BRUKAR och så fick jag målarkramp - i flera veckor!


När jag tänker på Camilla tänker jag på färgerna grönt och rostigt orange, jag vet inte riktigt varför, och nu var det som att det var höstens intåg som fordrades för att jag skulle förstå vad som passade som bakgrund åt Pelle. En eftermiddag i förra veckan vågade jag äntligen blanda några försiktiga septembernyanser på ett separat papper, och de stämde precis.


En höstdjungel växte fram. Fylld av rodnande löv och solkatter.


Pelle, akvarell på papper, 29,6 x 20,7 cm.


Här kan ni jämföra honom med Camillas referensbild! Fler såna jämförelser har jag sammanställt i det här inlägget.
Så packade jag ihop honom och skickade honom söderut med postbilen!

22 kommentarer:

 1. Alltså åh! Hur fantastisk var inte det här! Älskar att jag får ta del av dina tangenttryck och penseldrag <3 Bästa sättet att starta den här fredagen på! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad fint sagt, tack snälla Fredrika!! <3

   Radera
 2. Men herregud så fint!!! ÄLSKAR dina akvareller, och så jäkla fin och personlig touch med tack-kortet också! Åååh! Bakgrunden blev ju helt perfekt tycker jag, men Pelle är ju det bästa med hela bilden såklart! SÅ FIN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh TACK Mikaela, gud vad glad jag blir!! <3

   Radera
 3. Asså älskar hur katter alltid lägger sin svans om sina tassar <3<3<3 Plus superfin bild! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Gulligaste beteendet, men jag hade ju lätt gjort samma sak om jag haft svans. Ibland tror jag katter bara är så sjukt nöjda över att vara just katter att de går runt och myser i sig själva ;)

   Radera
 4. Vilken fin akvarell, bakgrunden blev verkligen pricken över i!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det, tack :D

   Radera
 5. Såå himla fint du! Väldigt likt också. Kul att se!

  SvaraRadera
 6. Så helt fantastiskt fin!! Får sån himla lust att lära mig att måla, eller iallafall kludda något som man faktiskt kan se vad det föreställer, typ ca varje gång jag ser dina akvareller! Men så är jag för lat så det blir liksom aldrig någe med det..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Denise! Det är okej att bara inspireras utan att fullfölja alla idéer också :) Kanske omvandlas dem till något du har användning för i ditt textila skapande, eller så säger det bara plopp en dag och så faller målarlusten på - ostoppbar av trötthet och tidspress ;)

   Radera
 7. gulli! så lik fotot. och sista på paketet är extra fin tycker jag. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuul att du tycker det! Tack Vicky!

   Radera
 8. Åh såå vacker den blev! Bakgrunden är helt fantastisk vacker, fast vackrast är nog ändå Pelle <3

  SvaraRadera
 9. Men åhhh <3 Den är helt fantastisk.

  SvaraRadera
 10. OJ! Helt fantastiskt likt, shit! Helt otrolig :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det, tack :D

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...