söndag 2 oktober 2016

den kreativa veckan 39/2016: uggla, hök och selfie


I helgen besökte jag Skansens höstmarknad och fick många fina referensbilder när lappugglorna matades. En ledig förmiddag satte jag mig ner och skissade.


Akvarell på det! Återigen fotade jag först när den nästan var klar. Det är som att min hjärna inte kommer på tanken att ta bilder förrän 80% in i bilden. Sorry, jag ska försöka bli bättre på det så att ni och jag får ut mer av den här inläggsserien. Den färdiga målningen får ni i alla fall se senare i veckan!


Jag har broderat färdigt mitt lilla bergsprojekt! Louie har listat ut vad det är. Någon annan?


Signerat, tvättat, monterat. Det gick lite lättare den här gången än med grodan!


Sen då? Sen gjorde jag något jag aldrig gjort förut - jag målade akvarell på broderiet!!! (vill göra tio utropstecken till)


Och så har jag givit mig huvudstupa in i ett nytt broderi, ty vem kan sitta stilla utan att på något pilla?


Och slutligen har jag målat ett litet självporträtt! En akvarellfie, höhöhö.

Vad har ni gjort i veckan?

Veckans länktips:
+ Stina har släppt sammanställningen av våra Monthly Makersbidrag på tema Bokstäver och ord!
+ Netflixserien Easy som med korta avsnitt speglar olika typer av relationer på ett så otroligt välspelat, nära och varierat vis. Vi sänkte hela säsongen under veckan.

16 kommentarer:

 1. Asså du och din kreativitet <3

  SvaraRadera
 2. Du gör så mycket fint och inspirerande! Min vecka har mest gått ut på att sticka och repa upp, sticka och repa upp....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!!! Haha åh nej, vad segt! Hoppas du hittat felet så vi kan sticka järnet imorgon utan att behöva bråka med repning! :)

   Radera
 3. Åh vad spännande att du har målat med akvarell på ditt broderi! Har inte lyckats lista ut vad det är än, men det skall bli väldigt kul att få se slutresultatet.

  I veckan har jag äntligen avslutat den väldigt stressiga kursen, så för första gången på nästan en månad har jag haft tid att slappna av :) Så denna veckan har jag äntligen hunnit gå till gymmet och att umgås med en kompis. Och så har jag äntligen haft tid att sticka lite på föreläsningar ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det var roligt, det ska jag prova igen! :D

   MEN vad härligt Linnéa, grymt jobbat! Hoppas du får mycket tid över för stickning och umgänge nu! Heja!

   Radera
 4. Men wooow ugglan ser helt fantastiskt ut, kan inte vänta på att få se slutresultatet! Och akvarell på broderi, vad är det för genidrag?! Heja dig vad du är bra!

  Jag har börjat höstens keramik och är såååå glad! Dock kommer jag missa nästa vecka pga fältkurs vilket grämer mig massor då det redan är så få tillfällen. Men ändå. Lera <333

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK :D Det blev bra faktiskt, ska bli kul att visa :) Och haha ja, jag var orolig att det skulle flyta ut i tyget bara men det funkade rätt bra! Sugen på att experimentera mer med det :)

   Åh nej och hurra och tjoho och vad synd på en gång! Kul att det är igång i alla fall, ska bli så roligt att få följa :D

   Radera
 5. allt du gör är ju så snyggt! Skulle möjligen kunna tapetsera mina väggar med dina alster!

  SvaraRadera
 6. Imponerad, som vanligt, av dina verk! Måla på tyg är så kul. Jag har provat både textiltusch och akrylfärg men aldrig akvarell. Tror heller inte att det blir något sådant i framtiden heller.

  Tips om hur du spänner tyg på kilram finns här http://blogg.skonahem.com/mormorsglamour/mala-en-stor-tavla-har-berattar-jag-hur-du-spanner-upp-duken-pa-kilram-och-gor-en-egen-canvastavla/

  Jag brukar inte klippa bort i hörnen utan mer köra på presentmodellen, dvs jag viker tyget ungefär som man viker presentpapper. Får en liten kant på sidorna men tycker inte det gör något. Äh, svårt att förklara. Får ta bild framöver och visa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej det var blandade känslor, gick både enklare än jag tänkt men sprider sig också farligt snabbt i tyget om en tar lite för mycket vatten. Men jag blev sporrad att prova mer, och lite lösare, motiv!

   Aah, TACK så mycket! Jag förstår precis :) Vad roligt, det ska jag verkligen prova!

   Radera
 7. Ugglan ser lovande ut:) Och vad spännande att måla akvarell på ett broderi, den tanken har jag aldrig ens tänkt;) Fin akvarellfie förresten, du är verkligen på gång med akvarellfärgen ser jag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, det har varit fullt målarflow, kul när det blir så :) Tack så mycket för alla värmande ord :)

   Radera
 8. Fantastiska du! Din kreativitet smittar. Och wow, inspirerande med akvarell på broderi!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...