söndag 11 februari 2018

den kreativa veckan 6/2018: arga kaktusar och benrangel från Dalarna


Hej och glad söndag! Hur mår ni idag? Jag är lite förkyld och jämmerlig, men har haft en bra vecka på det stora hela. Jag har bland annat låtit några av mina elevgrupper ta all trötthet, förkylning och februarifrustration som kan tänkas gnaga inombords och måla ut den i form av en massa arga kaktusar. En jättekonstig uppgift men så blir det ibland. Kaktusarna blev mer söta och glada än arga också, så lektionerna bjöd på en hel del fnitter och kanske fungerade det verkligen att måla ut olusten (förutom att jag blev förkyld då). Här är min egen version, i akryl på en stump duk.


Jag har också skissat upp min blekingesöm, till projekt Landskapssömmen.


Broderat på mitt märkliga motivval och skrockat för mig själv under tiden. Deltar ni den här månaden?


Nu i februari är det två år sen jag målade dödens dalahäst och jag har äntligen satt igång med att göra ett tryck av samma motiv! Här är skiss och påbörjad linoleumplatta. Det blir fett bra faktiskt!


Jag har målat på ett tackkort som ska skickas ut till alla som kom på farmors begravning.


Och stickat av ett garn jag fick från henne. Jag hittade några nystan med en tråd bomull och en tråd lin som jag tänkte kunde funka till disktrasor, förutsatt att jag inte stickar för löst. I vilket fall är det skönt och terapeutiskt att sticka på en liten fyrkant som inte behöver bli mer än så.


Vifslan har varit behjälplig som alltid.

Och sådan har min vecka varit! Jag känner hur inspirationen börjar spira igen nu när inte all ledig tid behöver läggas på nya lyan. Hoppas halsontet blir kortvarigt så jag har ork att leka mycket i nästa vecka också, och börja jobba på lite försummade beställningar som kommit i kläm mellan flyttkartongerna.

Hur mår ni och vad grejar ni med?

16 kommentarer:

 1. Åh tackkortet 😢 blir säkert jättefint! ❤

  Jag tog en paus på min kofta igår pga inväntar lite andra nyanser från min mamma så igår la jag upp till en ny barnmössa som verkar bli väldigt fin! Det är så kul att bara använda garn från förrådet 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt! Det känns skönt att vara igång och sticka igen även om det bara är på en liten lapp. Heja!

   Radera
 2. Kyra på dig! Jag har också varit lite krasslig senaste dagarna. Verkligen sjukmånaden nu!

  Så fint tackkort! Och som vanligt alltid lika kul o se din vecka :)
  Själv håller jag på med en filt, lär ta mig ett tag innan den blir klar, men det är kul att ha ett projekt som varar lite också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev bättre och slog sen till igen, nu vilar jag under filten helgen ut! Hoppas du kommer igång snabbt igen!

   Tack <3 Det är härligt med långprojekt om en kan pausa och variera med lite snabbare grejer också :) Det ska bli kul att se den växa fram!

   Radera
 3. Åh, så jag hade ändå nästan rätt när jag trodde det skulle bli en liten katt?! En svans och små tassar iallafall ;)
  Har själv fastnat lite i tankarna kring mitt eget bidrag men ska sätta mig i eftermiddag och iallafall få fram en skiss!
  Älskar för övrigt dalahästen, och det faktum att örat kan tolkas som ett enhörningshorn vilket gör den gullig mitt upp i all dödlighet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaadå inte helt vilse inte ^^ Imorgon lägger jag upp resultatet! Det ska bli så spännande att få se vad du gör!

   Haha ja, vad lustigt! Kul att du gillar den :)

   Radera
 4. Jag kom på att jag ska sticka ett par vantar till ett lotteri som är om en månad.
  Så jag släppte sockorna som är till mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hepp hopp, ibland blir det brått! Spännande med lotteri - är alla vinster stickade?

   Radera
  2. Nej, men jag har inte så stora möjligheter att tigga sponsorvinster så jag "kan själv".
   Jag tror att en liten novemberkaktus också ska få bli vinst. Sen får vi se. Vi ska försöka dra ihop tre vinster var.

   Radera
  3. Jag förstår! Mycket trevligare om alla kunde försöka själva, tänker jag spontant :) Bästa julklappslotteriet jag varit med i var ett med andra kreatörer där vi uppmuntrades ta med "misslyckade" alster som av någon anledning inte kändes rätt att sälja eller som inte var färdiga. Det blev väldigt bra, prestationsfritt och bidrog till att många garderobsvärmare kom till bättre nytta!

   Radera
 5. Just nu är jag inne i en liten svacka i återhämtningen från min utmattning :/ Men jag försöker göra saker som är roliga för att väga upp det som känns jobbigt och ta det lugnt.

  Det skall bli spännande att se hur din tolkning av blekingesömmen blir! Håller fortfarande på att spåna lite på hur jag skall göra mitt bidrag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy fabian, ta hand om dig Linnéa! Blekingesöm tror jag är bra medicin, på det vis du vill och orkar med. Krya på dig! <3

   Radera
 6. Nu är det jag som har sen söndag ;-) Segt här hemma också, kanske borde testa att måla ut det i kaktusar. Presenterade du uppgiften på det sättet för eleverna? Coolt isf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå! Jag frågade hur de mådde och frågade om ifall de verkligen var ärliga när alla ekade "braaaa". Sen fick de ta den där lilla inneboende frustrationen och måla ut den. De tyckte nog att jag var lite konstig, men det blev väldigt fina kaktusar! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...